Fanii muzicii de pe întreg globul au la dispoziție pe Spotify peste 50 de milioane de melodii și mai bine de 2,1 milioane de titluri de podcast pe care le poți asculta de oriunde, oricând și pe orice dispozitiv, fie acesta smartphone, laptop sau tabletă.
Indiferent ce variantă folosești, cea gratuită sau cea premium, vei regăsi în acest articol câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta să profiți la maximum de această aplicație.
Cuprins:
Sfaturi și trucuri pentru utilizatorii Spotify
Vizualizează versurile melodiei pe Spotify
Pentru a satisface cerințele utilizatorilot, Spotify a încheiat un parteneriat cu compania americană Genius prin care oferă versurile anumitor melodii în limba engleză, opțiune disponibilă doar în aplicația mobilă. Pentru a vizualiza versurile melodiei preferate, deschide aplicația pe telefon, redă o melodie în limba engleză și accesează vizualizarea albumului acesteia. Apoi atinge imaginea albumului și imediat vor apărea versurile.
Ascultă lista de redare săptămânală „Discover”
Spotify oferă o listă de redare unică denumită „Discover Weekly”. Aceasta este actualizată în fiecare zi de luni cu anumite melodii în funcție de preferințele tale. Cu cât folosești mai mult Spotify, cu atât vei beneficia de și mai multă muzică pe gustul tău. Găsești lista de redare săptămânală accesând listele de redare din Spotify.
Îmbunătățește căutarea de muzică pe Spotify
Opeerațiunea de căutare de muzică folosind numele artistului, al albumului sau al melodiei preferate este o opțiune bună. Dar, știai că Spotify îți permite să folosești și alte cuvinte-cheie pentru a efectua o căutare inteligentă? De exemplu, poți folosi termeni precum „Year:1993-1996” pentru a găsi cântece doar din această perioadă. De asemenea, poți folosi concomitent mai mulți termeni pentru a face căutarea și mai precisă.
Setează calitatea sunetului
Dacă dorești să îmbunătățești calitatea sunetului în Spotify trebuie să accesezi secțiunea „Settings” apăsnd butonul „Your Library”. Apoi selectează rotița dințată din dreapta-sus și „scrollează” în jos până ajungi la „Music Quality”. În opțiunea de streaming vei observa că este setată ca „Automată” calitatea sunetului. Selectează această opțiune și îți va apărea un meniu de tip„drop-down”. Aici poți alege între calitate normală, calitate înaltă și calitate extremă.
Descarcă muzică de pe Spotify pentru a o asculta offline
Dacă ai Spotify Premium poți descărca muzică pentru a o asculta offline. Pe laptop, accesează conținutul Spotify pe care vrei să-l descarci și activează butonul „Descarcă” din dreapta-sus. Odată ce o listă de redare este descărcată vei vedea o săgeată verde lângă ea, semn că o poți asculta offline. Pe smartphone, pentru liste de redare poți să selectezi cele trei puncte din dreapta-sus și să atingi „Descarcă”. Dacă vrei să păstrezi datele trebuie să accesezi secțiunea „Setări”, apoi „Calitate audio” și „Descarcă folosind telefonul mobil”, iar apoi verifică dacă funcția este dezactivată. Astfel, descărcările vor fi posibile doar când ești conectat la Wi-Fi.
Recuperează playlist-urile pe care le-ai șters de pe Spotify
Dacă te răzgândești vreodată în privința anumitor liste de redare pe care le-ai șters din greșeală le vei putea restaura folosind această caracteristică. Pentru asta va trebui să accesezi Web Spotify, să te conectezi la contul tău și să găsești opțiunea „Recuperați liste de redare” în meniul din bara situată în stânga. Apoi selectează lista de redare și dă click pe „Restabiliți”.
Vizualizează istoricul muzicii
În Spotify ai posibilitatea să vizualizezi cu ușurință toate melodiile pe care le-ai redat în contul tău. Acest lucru poate fi util dacă vrei să adaugi o melodie la lista ta de redare și nu îți amintești titlul acesteia. Penru asta, va trebui să deschizi opțiunea „Coadă” (trei linii orizontale), aflată în partea de jos, lângă melodia care este în curs de redare. Apoi fă click pe „Istorie” și vei vizualiza tot istoricul muzicii pe care ai ascultat-o.
- Îți recomandăm și câteva sfaturi și trucuri pentru Facebook Messenger
Folosește comenzile rapide de la tastatura Spotify
Comenzile rapide din tastatura Spotify îți va fi cu siguranță extrem de utilă. Iată care sunt principalele comenzi (toate comenzile rapide sunt disponibile pe pagina de asistență Spotify): Bara de spațiu – Redare/pauză melodie; Ctrl + săgeată dreapta / Ctrl + comandă + săgeată dreapta (Mac) – Melodia următoare; Ctrl + săgeată stânga / Ctrl + comandă + săgeată stânga (Mac) – Melodia anterioară; Ctrl + sus sau jos / comandă + sus sau jos (Mac) – Volum mai tare/mai încet; Ctrl + N – creează o nouă listă de redare.
Sincronizează Spotify cu Shazam
Dacă îți vei sincroniza contului de Shazam cu cel de Spotify vei economisi timp atunci când vrei să identifici o melodie nouă și să o adaugi la lista ta de redare. Pentru asta, deschide aplicația Shazam și atinge „Shazamul meu” din colțul din stânga-sus. Apoi fă click pe rotița dințată și, în „Streaming”, vei vedea opțiunea de a vă conecta contul Spotify.
Schimbă locația muzicii pe care o descărci
În cazul în care dorești să modifici locul unde este stocată muzica descărcată de tine nu trebuie să faci altceva decât să dai click pe meniul derulant și să selectezi „Setări”. Apoi derulează până când găsești „Setări avansate”, iar aici fă click pentru a vedea mai multe. Caută opțiunea „Stocare melodii offline” și fă click pe „Schimbarea locației”. Alege apoi noua locație de stocare pentru melodiile tale.