“A fost o încercare grea, însă graţie cerului şi medicilor de la San Raffaele, am trecut peste ea. A fost, poate, cea mai dificilă încercare a vieţii mele”, a afirmat Berlusconi din faţa spitalului.

“În orice caz, pot să spun cu mândrie că am scăpat şi de data asta”, a afirmat el, exprimându-şi, totodată, solidaritatea cu alte victime ale COVID-19 şi cu rudele acestora.

În ceea ce privește perioada petrecută în spital, Berlusconi a precizat: “Primele trei zile au fost foarte grele. COVID-19 este o boală gravă şi extrem de periculoasă”.

După ce le-a cerut tuturor să respecte regulile sanitare, Silvio Berlusconi le-a mulțumit celor care “mi-au fost aproape”.

Conform agenţiei italiene de ştiri ANSA, politicianul conservator ar urma să mai stea în izolare acasă până când se va recupera complet în urma infectării cu coronavirus.

Supranumit “Cavaliere”, Berlusconi, care va împlini 84 de ani la 29 septembrie, a anunţat la 2 septembrie că a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Trei dintre copiii săi şi noua sa iubită au fost, de asemenea, depistaţi pozitiv în zilele care au urmat.

Fostul premier a fost spitalizat în calitate de “pacient din grupa de risc, din cauza vârstei şi a vechilor sale boli”, între care şi probleme cu inima, pentru care a avut nevoie de o intervenţie pe cord deschis, a explicat profesorul Alberto Zangrillo, şeful departamentului de reanimare de la Spitalul San Raffaele şi care l-a ţinut sub supraveghere personal pe magnatul media.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News