Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GALERIE FOTO/ Sindicaliștii din poliție și penitenciare protestează în stradă chiar în toiul reuniunii miniștrilor europeni de la București. Care sunt revendicările

GALERIE FOTO/ Sindicaliștii din poliție și penitenciare protestează în stradă chiar în toiul reuniunii miniștrilor europeni de la București. Care sunt revendicările

Reuniunea miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne este în toi la București, iar tocmai în mijlocul ei au loc și protestele sindicaliștilor din structurile de poliție și penitenciare. Miniștrii europeni au ocazia să vadă în mod direct care sunt revendicările sindicaliștilor români, în mare parte legate de salarii.

De Mihai Niculescu,

Protestul are loc joi, începând cu ora 9:00 în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. La acțiunea programată participă polițiști, sindicaliști din penitenciare și rezerviști militari. Pe lista de revendicări se află asigurarea unor condiții mai bune de lucru, o salarizare echitabilă și oprirea discriminării pensionarilor militari, după cum au anunțat organizatorii acțiunii de protest. După ora 12, protestul se mută în fața Ministerului Justiției.

Momentul în care oamenii legii își strigă nemulțumirile în stradă are loc în ziua a doua a Reuniunii Informale a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), joi, când sunt programate discuții ale ministrului Carmen Dan cu omologii săi europeni. Vineri, este rândul ministrului justiției Tudorel Toader să fie gazdă.

Întâlnirile cu miniștrii europeni au loc la Palatul Parlamentului, iar pe ordinea de zi se află teme de discuții precum lupta împotriva terorismului, cooperarea polițienească, securizarea zonei Schengen precum și migrația și azilul refugiaților în zona Uniunii Europene.


Citește și: Matteo Politi avea o poliţă de malpraxis, din februarie 2018. Sorina Pintea: „Există clinici serioase care l-au refuzat, pentru că nu avea dosarul complet”


 

Close
Închide
  Close