Mergi direct la conținut »
Situația revoltătoare în care a fost pusă Magda Vasiliu. „Azi am înțeles pe deplin ce înseamnă așa-zisa 'noapte a minții'”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Situația revoltătoare în care a fost pusă Magda Vasiliu. „Azi am înțeles pe deplin ce înseamnă așa-zisa ‘noapte a minții’”

De Petre Dobrescu,

Magda Vasiliu se luptă în continuare cu birocrația din România și, într-o nouă postare pe o rețea de socializare, povestește coșmarul prin care trece. Prezentatoarea TV spune că de o lună se chinuie să rezolve problema concediului medical, deoarece, acum, o angajată a DSP București îi cere un document prin care să demonstreze că se află la tratament cu copilul ei bolnav de cancer. 

Ad placeholder

Magda Vasiliu a scris pe Facebook că de o lună se luptă să rezolve dosarul pentru concediul medical, cu ajutorul unei prietene, însă se lovește constant de birocrația din România. De data aceasta, o angajată a DSP București a cerut un tabel din care să reiasă faptul că a fost internată în spital alături de copilul ei bolnav de cancer. Prezentatoarea TV a prezentat pe rețeaua de socializare un document medical emis de medicii din Italia care îi tratează băiețelul, din care reiese că în perioada în care i se cere să demonstreze internarea în spital, micuțul a fost supus mai multor analize medicale.

Mai jos, redăm postarea Magdei Vasiliu de pe rețeaua de socializare.

Azi am înţeles pe deplin ce înseamnă aşa zisa „noapte a minţii”. Mai jos sunt trei poze ale unui document medical, emis de spital, datat 14.07.2017 şi parafat de medicul care-l vede constant pe Vlad…O angajată DSP Bucureşti îi cere prietenei mele care se luptă de o lună cu dosarul concediului medical un „tabelaș” (!)…din care să reiasă că eu am fost internată cu copilul…Vă daţi seama ce nivel profesional a atins această individă, dacă ea nu cunoaşte desfăşurarea unui protocol oncologic…pentru că ea are nevoie de un tabelaș din care să reiasă că am fost internată între 11 şi 26 iulie. Nu, doamnă! Nu am fost internată..am stat cu copilul meu acasă, avea aplazie medulară şi vomita. Cam aşa e vreo 10 zile după chimio…între 11 şi 26 iunie am făcut vizite la spital, a făcut analize, a fost consultat şi evaluat. În plus, conform documentului, Vlad are programate recoltare de sânge şi control, acasă! „A domicilio”, scrie în certificatul medical!! Că aşa fac italienii…Fără să perceapă un ban, trimit cadre medicale acasă la pacienţii oncologici…Deci, cu ”tabelașul” nu mă pot prezenta în fața funcţionarei DSP, pentru că nu-l am! Şi pentru că mi-e ruşine să le cer celor de la spital „tabelașe” – asta ar însemna că trebuie să le explic şi cât de birocraţi şi înapoiaţi suntem! Doamna director de la DSP ar trebui să afle ce probleme au unii subalterni! Nu cunosc protocoale oncogice, probabil nu ştiu ce e aplazia medulară, anemia etc!!! Dar lucrează la DSP!!! Şi vor tabele… eu n-am tabele! Şi poate asta o fi motivul pentru care prietena mea aleargă de o lună cu acea mizerie de concediu medical, fără să poată rezolva nişte chestiuni teoretic simple, practic însă, imposibile…că ,deh, n-ai tabel, nu exişti! Aşa e la DSP Bucureşti…şi n-au decât să nu-mi mai dea nicio hârtie, niciodată! Eu nu cer favoruri! Cer ceea ce mi se cuvine! În ţara mea, o funcţionară DSP vrea tabele! Şi e plătită din bani publici…câţi or mai fi ca ea?!?

Magda Vasiliu a dezvăluit în luna iulie că băiețelul ei, Vlad, a fost diagnosticat cu cancer și se află în tratament în Italia. În mai multe postări pe rețeaua de socialziare, prezentatoarea TV a tras un semnal de alarmă în legătură cu birocrația de care s-a lovit în România, în încercarea de a obține un concediu medical care să îi permită să stea cu copilul ei în Italia. În urma mesajelor transmise de Magda Vasiliu, ministrul Sănătății a început să lucreze la un proiect al cărui scop este debirocratizarea sistemului medical din România. Una din propunerile făcute de Florian Bodog prevede simplificarea modului de acordare a concediilor medicale, care ar urma să fie eliberate electronic.


Citește și: EXCLUSIV / A furat un cărucior cu tot cu bebeluș! O româncă a declanșat un scandal uriaș în Danemarca după ce a comis o infracțiune vecină cu răpirea

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
S-a întâmplat azi-noapte, la priveghiul lui Emi Pian! Gestul care i-a șocat pe toți cei prezenți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a întâmplat azi-noapte, la priveghiul lui Emi Pian! Gestul care i-a șocat pe toți cei prezenți
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close