De Răzvan Mihalașcu,

Numai în ultima săptămână, aproape 10 persoane cu arsuri de grade diferite au fost internați în linica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi

„Cele mai multe arsuri din ultima săptămână, pentru că a fost o avalanşă de pacienţi cu arsuri, au apărut din cauza folosirii unor combustibili la aprinderea focului. S-a produs flacără mare, chiar explozie şi a apărut arsură pe suprafaţă întinsă, uneori arsură care interesa căile aeriene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoeşu, conform Mediafax.

Astfel, a fost ocupate ultimele paturi din clinică, destinate marilor arși.

„Toate paturile de pacient cu grad mare de arsură care necesită terapie intensivă sunt ocupate, iar ultimii pacienţi care au ajuns au fost internaţi pe două paturi de terapie intensivă – pacienţii care îndeplineanu criterii de terapie intensivă, şi pe paturi de chirurgie plastică şi arsuri cei cu grad mai mic de arsură, cei cu stare generală bună. (…) Dacă un astfel de caz grav va mai apărea, vom apela la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi vom solicita transferul către un alt centru de îngrijiri a pacienţilor arşi”, a precizat Cimpoeşu.

Potrivit sursei citate, ultimul caz grav a ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi în cursul zilei de joi. E vorba despre un bărbat de 93 de ani, cu arsură pe 30 la sută din suprafaţa corporală, produsă prin flacără.

Citeşte şi:

Cum a explicat managerul Spitalului din Timișoara situația halucinantă în care un medic a dat examenul de specialitate, deși nu a terminat rezidențiatul

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma: „S-a pervertit actul medical! E timpul ca pacienții să nu fie ai medicilor, ci ai spitalelor”

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei: „România merge în direcţia corectă – mortalitatea e peste natalitate”

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate