Mergi direct la conținut »
SIVECO  o dă în judecată pe Ana Maria Pătru, după ce aceasta a spus că Irina Socol a fost apropiată de conducerea SRI
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > SIVECO o dă în judecată pe Ana Maria Pătru, după ce aceasta a spus că Irina Socol a fost apropiată de conducerea SRI

SIVECO o dă în judecată pe Ana Maria Pătru, după ce aceasta a spus că Irina Socol a fost apropiată de conducerea SRI

SIVECO  o dă în judecată pe Ana Maria Pătru, după ce aceasta a spus că Irina Socol a fost apropiată de conducerea SRI. Compania o acuză pe fosta șefă AEP că a lansat în spaţiul public "minciuni şi afirmaţii denigratoare", după ce a transmis Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că este suspect că aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi trasmitere a datelor au fost câştigate de companie.

De Valentina Postelnicu,

„Am fost de-a dreptul şocaţi de calomniile lansate de doamna Ana Maria Pătru la adresa companiei SIVECO România. Informaţiile prezentate nu sunt conforme cu realitatea şi reprezintă încercări de inducere în eroare a opiniei publice de către o persoană care în mod repetat a solicitat foloase necuvenite companiei noastre. În consecinţă, compania SIVECO a decis să o acţioneze în judecată pe doamna Ana Maria Pătru pentru minciunile şi afirmaţiile denigratoare lansate în spaţiul public”, a anunţat compania.

SIVECO arată că este o copilărie să se creadă că „print-un soft auditat, testat şi verficat din punctul de vedere al securităţii s-ar putea frauda votul popular”, „mai ales că rezultatele votului au fost confirmate de numărătorile paralele ale partidelor”, ceea ce înseamnă că nu se poate vorbi despre nicio fraudare.

„Doamna Ana Maria Pătru a avut cel mai înalt nivel de acces la datele centralizate prin intermediul softului. Nicio companie producătoare de software nu poate fi făcută responsabilă de modul în care doamna Ana Maria Pătru a utilizat, preferenţial sau nu, datele colectate de soft. Doamna Ana Maria Pătru încearcă să deturneze atenţia de la procesele în care este implicată. Avem încredere că justiţia va clarifica toate aceste aspecte”, arată compania.

Ana Maria Pătru a scris în scrisoarea transmisă comisiei parlamentare de anchetă că este suspect faptul că SIVECO a câștigat toate licitațiile privind softurile de numărare și transmitere a datelor către AEP.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

„Nu există motive temeinice de îndoială privind rezultatul alegerilor, consider însă că e suspect faptul că SIVECO, firmă controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi trasmitere a datelor către AEP. Cred că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO câştigă aceste licitaţii pentru softuri de numărare a votului şi transmitere a datelor, chiar dacă ele sunt deschise prin sistem SEAP”, a spus Pătru.

Ana Maria Pătru, care era vicepreşedinte al AEP în perioada alagerilor din 2009, a mai spus că există „suspiciunea rezonabilă” potrivit căreia Irina Socol ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI.

Fostul șef AEP Ana Maria Pătru este prima persoană care refuză audierea în comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009. Aceasta a transmis comisiei o scrisoare, în care anunță că a luat decizia de a nu se prezența în fața parlamentarilor, din ”rațiuni de ordin personal”. Ea povestește că, în fatidica zi a reținerii, copilul a implorat-o cu lacrimi în ochi să vină seara acasă.

Close
Închide
  Close