Mergi direct la conținut »
Smaranda Milu Nemethi a murit la 37 de ani. Pictorița a pierdut lupta cu o boală nemiloasă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Smaranda Milu Nemethi a murit la 37 de ani. Pictorița a pierdut lupta cu o boală nemiloasă

Smaranda Milu Nemethi a murit la 37 de ani. Pictorița a pierdut lupta cu o boală nemiloasă

E doliu în lumea artei, după ce pictorița Smaranda Milu Nemethi a murit la doar 37 de ani. Artista originară din Carei a pierdut lupta cu boala, după ce inițial a învins cancerul. Boala a recidivat, însă, după câțiva ani și a răpus-o.

Smaranda Milu Nemethi era „soție, fiica, sora, mătușa, nora, prietena. Pictor,designer, blogger, curator. Pacient de cancer”, așa cum se descria pe Facebook.

Smaranda s-a născut în 1981 și a studiat la Universitatea de Arte Plastice și Design din Cluj Napoca. Tânăra era o iubitoare de artă și o apreciată pictoriță.

În anul 2014, Smaranda a aflat că răceala puternică care o chinuia de mai mult timp era, de fapt, un cancer pulmonar în stadiu patru, cu metastază cerebrală frontală, scrie Gazeta de Nord-Vest.

Pictorița a suferit și o intervenție chirurgicală pe creier și a făcut mai multe investigații în mai multe centre medicale din București. În speranța că va primi un diagnostic acceptabil, Smaranda a decis să apeleze la serviciile medicilor din Germania. În urma unei noi evaluări, oncologii au definit mărimea și extinderea tumorii cancerigene ca fiind caracteristică stadiului 3.

„Când am aflat că mai am puţin de trăit, am avut de ales între a fericită sau tristă. Am ales să fac tot ce îmi stă în putinţă să îi fac fericiţi pe ai mei şi aceasta a fost prima lecţie pe care am primit-o de la cancer. Apoi au urmat multe altele şi asa am început să scriu blogul de pe www.helpsmaranda.com, care a devenit sursa de inspiraţie pentru alţi pacienţi, care au început să mă sune şi să-mi ceară sfaturi. Îmi părea rău pentru ei, dar m-am bucurat că experienţa mea îi poate ajuta pe alţii” , spunea Smaranda.

Artista deschisese împreună cu soțul ei o cafenea în centrul Bucureștiului, de pe urma căreia să-și poată plăti tratamentul costisitor.

România se află pe locul 20 în lume în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de cancer, arată un raport realizat de World Life Expectancy pe baza datelor preluate de la Organizația Mondială a Sănătății. Situația este mult mai gravă atunci când vine vorba de bărbați, țara noastră fiind pe locul 12 din 183 de țări.


Citește și:

OPINIE/ Mirela Neag, despre cât de voluntari sunt medicii voluntari din spitalele publice din România și cui fac ei bine

Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută

Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați


 

Close
Închide
  Close