Mergi direct la conținut »
Șofer din Hunedoara, despăgubit după ce a lovit un câine pe autostradă. Ce sumă trebuie să primească de la CNAIR
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șofer din Hunedoara, despăgubit după ce a lovit un câine pe autostradă. Ce sumă trebuie să primească de la CNAIR

Șofer din Hunedoara, despăgubit după ce a lovit un câine pe autostradă. Ce sumă trebuie să primească de la CNAIR

Magistrații Tribunalului Hunedoara au obligat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să achite daune în valoare de 5.300 de lei unui șofer din Hunedoara care a lovit un câine pe autostradă. Suma reprezintă contravaloarea reparațiilor mașinii și daune morale de 1.000 de lei.

Hunedoreanul a dat în judecată CNAIR, reclamând faptul că a lovit un câine pe autostradă.

 

„La data de 6 ianuarie 2018, în jurul orelor 17,20 reclamantul se deplasa pe autostrada Deva – Timişoara, cu autoturismul marca Volswagen Passat. La km 450 pe autostradă i-a ieşit brusc în faţă un câine, care a traversat în fugă, cu care a intrat în coliziune, deşi a încercat să îl evite, rezultând avarierea autoturismului. În sarcina reclamantului nu s-a reţinut încălcarea vreunui act normativ”, se arată în dosarul din instanță.

CNAIR este administrator al autostrăzii şi avea obligaţia să ofere toate condiţiile necesare unui trafic rutier în siguranţă, scrie Ziarul Hunedoreanului.

„Prezenţa câinelui pe autostradă denotă faptul că pârâta nu a luat toate măsurile de prevedere ce se impuneau în calitatea sa de administrator al drumului, pentru a preîntâmpina ivirea unor astfel de situaţii”, se arată în motivarea sentinţei definitive, pronunţată de Tribunalul Hunedoara.

Șoferul a depus plângerea inițial la Judecătoria Hunedoara care a obligat CNAIR la plata daunelor. Sentința a fost contestată fără succes de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În 2014, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a plătit despăgubiri unei tinere care și-a pierdut mâna într-un accident rutier.


Citește și:

MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!

INTERVIU | «Suntem mai bogați și totuși mai săraci». Ladislau Bölöni împlinește astăzi 66 de ani. Cum se simte, ce-i place și ce nu, ce-l împlinește și ce-l deranjează la timpurile pe care le trăim

Unde-și ascundeau bogații banii înainte de Revoluție. Metode ingenioase de pe vremea lui Ceaușescu, de frica Legii ilicitului


 

Close
Închide
  Close