• Ionuț Lazăr, Iulian Zăduf și Narcis Feraru (toți din Mănăstirea, Călărași) și Iulian Frăsilă (Petroșani) îl acuză pe Ionuț Țepele, administratorul firmei de transport Viking Internordic, din Bihor, că nu i-a plătit de o lună și jumătate, în total circa 11.000 de euro
  • După ce au alertat Ambasadele României de la Copenhaga și de la Stockholm și au amenințat că vor merge și la poliție, cei patru au beneficiat, totuși, de bilete cumpărate de patron și au ajuns azi-noapte în țară, cu un zbor de la Billund la Cluj-Napoca.
  • Numai că s-au trezit cu cardurile de motorină blocate de firmă și au fost nevoiți să se împrumute pentru a-și plăti drumul drumul de la Kolding la aeroport și de la Cluj-Napoca acasă.
  • În plus, deși nu au simptome, la intrarea pe teritoriul Românie, au fost nevoiți să semneze documente că se auto-izolează voluntar pentru 14 zile. Marcel Vela, ministrul de interne, declarase marți că șoferii de TIR care vin din ”zone roșii” scapă de carantină dacă nu au simptome.

Miercuri seară, românii au luat drumul aeroportului din Billund.

”Ce, e treaba mea să vă duc la aeroport?”

”Camioanele au rămas în garaj. L-am întrebat pe domnul administrator Țepele cu ce ajungem la aeroport, între Kolding, unde ne aflam noi, și Billund fiind în jur de 50 de kilometri. Ne-a transmis să vorbim cu o cunoștință, să vină să ne duca el cu mașina și să facem plinul pentru automobilul băiatului cu cardul de motorină de la camion”, a povestit Ionuț Lazăr.

Am mers la Peco si am descoperit că respectivele carduri au fost închise. L-am sunat și l-am întrebat pe patron dacă a blocat cardurile. A răspuns: ”Absolut, ce, e treaba mea să vă duc eu la aeroport?”.

Ionuț Lazăr, șofer de camion:

Drum pe datorie și auto-izolare de 14 zile

Românii au făcut chetă, cu ce mai aveau în buzunare, și au plătit drumul.

”Am ajuns cu bine la Cluj-Napoca. La aeroport ne-au pus să semnăm niște acte pe propria răspundere, cum că stăm 14 zile în carantină, acasă,. din cauza pandemiei de coronavirus. Danemarca e considerată zonă de risc, așa am înțeles, însă noi nu aveam simptome”, ne-a transmis Ionuț Lazăr joi, în jurul orei 2.00 dimineața.

Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
Recomandări
Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
 

1.057 de bolnavi de Covid-19 au fost diagnosticați în Danemarca. La ora redactorii acestei știri erau înregistrate 4 decese

Băieții nu mai aveau, însă, bani să mai ajungă acasă, în Călărași și în Hunedoara. ”Nu știm ce să mai facem”, era mesajul disperat transmis dis-de-dimineață.

Până la urmă, am găsit un prieten. A venit și ne-a luat pe datorie. Am ajuns la Mânăstirea, în Călărași, la ora 9.00. Suntem distruși, acum trebuie să stăm și în carantină. Avem promisiunea că vom încasa banii până pe 30 martie. Să vedem.

Ionuț Lazăr:

”Nu am unde să mă duc. Dacă ajung acasă, îmi izolează și familia”

”Problema e că eu nu am unde merge. Dacă merg acasă, îmi izolează toată familia. Sunt în mașină, în afara localității, pe marginea drumului O să sun medicul de familie, să merg să fac testul sau să mă îndrume către un loc unde se poate face”, a mai spus Ionuț, a cărui soție e gravidă și e programată să nască peste trei săptămâni.

Ad placeholder

Transportatorii rutieri vor ca șoferii de TIR să nu se izoleze 14 zile, însă, momentan, nu e luată nici o decizie.

Citeşte şi:

Premieră: China nu a mai raportat niciun caz local de infecție cu noul coronavirus

LIVE UPDATE Coronavirus în lume | 740 de morţi în 24 de ore în SUA. Peste 8,25 milioane de cazuri în lume

Guvernul Orban a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care majorează pedepsele pentru cei care infectează alte persoane

Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
PARTENERI - GSP.RO
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI