De Andreea Radu,

Sorina Pintea a declarat că „au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legat de acest examen, dar nu avem un ministru interimar al Educaţiei, nu am avut pentru că Preşedintele nu a numit acest ministru, nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională”, scrie Digi24.ro.

Din punctul de vedere al Sorinei Pintea, Ministerul Sănătăţii şi-a respectat toate atribuţiile pe care le are în organizarea examenului de rezidenţiat, exact ca şi în ceilalţi ani.

De asemenea, Pintea a declarat că există soluţii din punct de vedere juridic ca examenul de rezidențiat să aibă loc.

„Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile astfel încât aceste ordine să poată fi semnate”, a spus ministrul interimar al Sănătăţii.

După trecerea moțiunii de cenzură, de joi, 10 octombrie, federațiile studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie intră în grevă japoneză.

După ce Sorina Pintea a spus că examenul de rezidențiat va fi amânat de pe 17 noiembrie pe 8 decembrie, federațiile studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie au anunțat că intră în grevă japoneză.

În cazul în care greva japoneză nu dă rezultate, tinerii iau în calcul să protesteze activ față de organizarea examenului de rezidențiat.

Citeşte şi:

5 superlecturi de weekend. De la copiii care evadează din întuneric făcând escaladă, până la reparaţia autorităţilor britanice faţă de românca pe care o discriminaseră

Cum explică USR că a cedat în fața primarului Sectorului 1 și a aprobat 5 milioane de euro pentru toaletarea copacilor, până la finalul anului

Ministrul Cuc l-a uns șef la Tarom pe Valentin Gvinda, un pilot care a avut suspendată licența de instructor de zbor vreme de trei ani pentru fraudă!

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri