„Bursele pe care Ministerul Educaţiei le acordă în această situaţie sunt nişte burse pe care le apreciez a fi generoase. Este vorba de 590 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de profesor, de 390 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de conferenţiar obţinut într-o universitate din Ucraina, de 360 de euro pentru cei care posedă titlul didactic de lector sau şef de lucrări şi 330 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de asistent universitar”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul educației a precizat că totul se face în baza unui program care gestionează schimburile universitare între România și Ucraina, în contextul războiului pornit de Rusia în țara condusă de Zelenski.
Totodată, studenţii ucraineni refugiaţi în ţara noastră vor beneficia de burse în aceleaşi condiţii ca studenţii români. „Avem în pregătire un proiect de hotărâre de guvern prin care aceşti refugiaţi ucraineni, de cetăţenie ucraineană, să poată beneficia şi de burse în aceleaşi condiţii în care beneficiază studenţii români”, a mai spus Cîmpeanu, potrivit Agerpres.
Demnitarul a mai afirmat că un ordin comun de ministru va stabili metodologia de decontare a serviciilor de cazare şi masă pe care universităţile le-au acordat până acum şi pe care le vor acorda în continuare pentru refugiaţii din Ucraina.
Azi, 11 martie, s-a intrat în a 16-a zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, după ce țara condusă de Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie prima ofensivă asupra țării al cărei președinte este Volodimir Zelenski.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro