Mergi direct la conținut »
Sorin Grindeanu vorbește luni în plenul Camerei Deputaților, pe tema Ordonanțelor 6 și 9. Ce spune Opoziția
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Sorin Grindeanu vorbește luni în plenul Camerei Deputaților, pe tema Ordonanțelor 6 și 9. Ce spune Opoziția

Sorin Grindeanu vorbește luni în plenul Camerei Deputaților, pe tema Ordonanțelor 6 și 9. Ce spune Opoziția

Premierul Sorin Grindeanu vine luni în plenul Camerei Deputaților, pentru participa la dezbaterea „Ora premierului”, pe tema Ordonanțelor 6 și 9. 

Luni, de la 16:00, Sorin Grindeanu va vorbi în plenul Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterii „Ora premierului”, aceasta fiind prima participare a șefului Executivului la o astfel de ședință.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că aşteaptă ca premierul Sorin Grindeanu să ceară, luni, în Camera Deputaţilor, respingerea ordonanţelor 6 şi 9, motivând că aceste acte normative sunt „la fel de nocive precum Ordonanţa 13”.

„Aşteptările mele sunt ca premierul să ceară în faţa Camerei Deputaţilor respingerea ordonanţelor 9 şi 6. Acestea sunt, din punctul nostru de vedere, două ordonanţe la fel de nocive precum Ordonanţa 13, doar că de data aceasta în privinţa banului public în plan economic”, a afirmat Turcan, înainte de şedinţa BPN al PNL.

Ea a subliniat că îşi doreşte din partea premierului ”un moment de luciditate, responsabilitate şi chiar de normalitate”. „Vom expune solicitările PNL, vom expune punctul nostru de vedere şi mi-aş dori un moment de luciditate, responsabilitate şi chiar de normalitate din partea premierului, pentru că domnia sa spunea că vrea să fie un premier al normalităţii. Normalitatea, într-o Românie europeană, este să nu cheltuieşti 30 miliarde de lei prin buna dispoziţie a ministrului Dezvoltării Regionale, cu supervizare de la şeful de partid Liviu Dragnea”, a precizat Raluca Turcan.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

Chemarea lui Sorin Grindeanu în fața deputaților a fost solicitată de liberali, care îi cer premierului explicații pe marginea celor două ordonanțe adoptate de Guvern. Solicitarea PNL a fost aprobată de Biroul permanent al Camerei pe 28 februarie.

„Am luat decizia de a-l audia, în Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele două ordonanţe economice, Ordonanţa 6 şi 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transformă bugetul statului într-un buget pentru huzurul clientelei politice şi credem că este obligatoriu, în Parlament, ca premierul Grindeanu să răspundă în faţa parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileşte în cheltuirea banului public, prin cele două ordonanţe”, a declarat Raluca Turcan.

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”
Recomandări

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”

 

Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2017 a fost aprobată de Senat în luna februarie. Prin intermediul acestei ordonante, Ministerul Dezvoltării condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, primeşte 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 – 2020.

Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 9/2017 a fost adoptată săptămâna trecută de Senat și prevede eliminarea plafonului de cheltuieli bugetare ale autorităţilor publice, precum şi a sancţiunilor prevăzute în Legea finanţelor publice

Close
Închide
  Close