Mergi direct la conținut »
Sorina Pintea, control inopinat la spitalul privat Sanador, unde în octombrie 2018 a murit un băiețel de 1 an și 10 luni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sorina Pintea, control inopinat la spitalul privat Sanador, unde în octombrie 2018 a murit un băiețel de 1 an și 10 luni

Sorina Pintea, control inopinat la spitalul privat Sanador, unde în octombrie 2018 a murit un băiețel de 1 an și 10 luni

Sorina Pintea a ajuns joi după amiază în control la clinica privată Sanador. Este prima acțiune de control pe care ministrul sănătății o face într-o clinică privată, întrucât până acum a făcut doar vizite inopinate în spitalele de stat.

De Mihai Niculescu,

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea se află, la ora transmiterii ştirii, la clinica privată Sanador din Capitală, într-un control inopinat, relatează Mediafax.

Pintea a efectuat controale la mai multe spitale din ţară – din Constanţa, Gorj sau Prahova -, unde a cerut soluţii pentru indreptarea neregulilor constatate.

Pe 20 octombrie 2018, un copil de un an și zece luni a murit la spitalul Sanador, după o banală operație de hernie. Băiețelul a suferit o hemoragie internă, iar medicii au realizat mult prea târziu pericolul.

Colegiul Medicilor a decis că doctorii se fac vinovați de moartea copilului, iar conducerea Sanador a decis să le întrerupă contractele de muncă.


Citește și:

Sanador a concediat medicii sancționați de Colegiul Medicilor după moartea copilului de 1 an și 10 luni la clinica privată!

Colegiul Medicilor: Doctorii sunt de vină în cazul copilului de 1 an şi 10 luni care a murit la Sanador. Sancțiunea, vot de blam

16 ore între viață și moarte. Ce s-a întâmplat în ziua în care băieţelul operat la Spitalul Sanador a murit

Close
Închide
  Close