Polonezul de 31 de ani, cunoscut drept ”Spider Man din Silezia” este cunoscut pentru cățărările sale în scopuri caritabile, el adunând în acest fel bani pentru diferite cazuri de copii sau tineri cu probleme medicale.

El a fost observat, duminică, de un trecător în timp ce se cățăra pe hotelul Marriott, care are 170 de metri înălțime. Autoritățile au fost anunțate și au intervenit pentru a-l aresta sub acuzația de deranjarea ordinii publice, scrie Daily Mail.

Banot are peste 178.000 de urmăritori pe canalul său de Youtube, iar banii pe care îi obține de pe rețeaua de socializare ajung la diferite cazuri umanitare. De exemplu anul trecut el a escalat cel mai înalt pod din Marea Britanie, podul Humber, de 150 de metri, pentru a strânge bani pentru o fată care suferă de gliom, o formă de cancer și un , un coș de 1000 de picioare în România și Hotel Melia Barcelona Sky (380 de picioare), precum și o serie de au lăsat coșuri de fabrica în regiunea de origine a Sileziei.

Când a fost întrebat dacă a fost vreodată aproape de moarte, Banot a spus: „Această întrebare ar necesita un răspuns foarte lung, deoarece este un subiect filosofic.

„Serios vorbind, suntem aproape de moarte din momentul nașterii noastre, de fapt murim în fiecare zi din viața noastră.

Anul trecut a scalat cel mai înalt pod din Marea Britanie, podul Humber de 500 de picioare pentru a strânge bani pentru o fată care suferă de gliom, o formă de cancer, un turn de 350 de metri din România cu același scop.

Când a fost întrebat dacă a fost vreodată aproape de moarte, Banot a spus: „Această întrebare ar necesita un răspuns foarte lung, deoarece este un subiect filosofic. Serios vorbind, suntem aproape de moarte din momentul nașterii noastre, de fapt murim în fiecare zi din viața noastră”.

Foto: Instagram/ Marcin Banot


Citește și: FOTO | Corespondență Libertatea de la Bienala de Artă de la Veneția 2019: de la epava unui vas pe care au murit 1.000 de imigranți până la performance-ul de pe o plajă artificială, cu care Lituania a câștigat Leul de Aur