Mergi direct la conținut »
Statele UE ar putea fi sancţionate cu 250.000 euro pentru fiecare imigrant refuzat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Statele UE ar putea fi sancţionate cu 250.000 euro pentru fiecare imigrant refuzat

Statele UE ar putea fi sancţionate cu 250.000 euro pentru fiecare imigrant refuzat

Statele UE ar putea fi, în curând, sancţionate cu milioane de euro dacă refuză să primească refugiați, potrivit unei noi propuneri a Comisiei Europene.

Planul ar urma să fie făcut public de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, iar potrivit documentului văzut de jurnaliștii Associated Press sancţiunile – numite „contribuţii sociale” – ar putea ajunge la valoarea de 250.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil pe care o ţară UE refuză să-l primească pe teritoriul său. Însă, suma nu este încă „bătută în cuie”, ci s-ar mai putea negocia. „Suma contribuției s-ar putea sschimba, însă ideea rămâne ideea de a o face să apră ca o sancțiune”, a declarat un oficial pentru publicația Financial Times.
Planul este o iniţiativă a CE ca statele Uniunii Europene să împărtăşească responsabilităţile de gestionare a acestei crize, prin primirea de imigranţi pe teritoriile lor. Până acum, shema Comisiei Europene de a reloca 160.000 de refugiați, solicitanți de azil, nu a îndpelinit nici măcar 1% din target. Unele țări, precum Polonia, Slovacia sau Ungaria s-au opus proiectului inițial.

Însă, conform noii propuneri, o țară preucm polonia, care are o cotă existentă de 6.500 de refugiați, ar trebui să plătească aproape un imliar de euro, în cazul în care ar refuza să accepte refugiați, notează jurnaliștii Financial Times. Planul are nevoie însă de aprobare din partea statelor membre şi a Parlamentului European.

Close
Închide
  Close