Mergi direct la conținut »
Ștefi, fetița care învață la lumina lanternei, riscă să ajungă din nou în stradă. Primăria i-ar da un container, dar nu promite nimic
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ștefi, fetița care învață la lumina lanternei, riscă să ajungă din nou în stradă. Primăria i-ar da un container, dar nu promite nimic

Ștefi, fetița care învață la lumina lanternei, riscă să ajungă din nou în stradă. Primăria i-ar da un container, dar nu promite nimic

Despre situația Ștefaniei, o fetiță de opt ani care învață la lumina lanternei, într-o locuință fără apă curentă și fără electricitate, ați aflat din Libertatea, în luna septembrie. Acum, familia Cornea, care are cinci copii, riscă să ajungă iar în stradă, pentru că a primit ordin de evacuare pentru luna noiembrie, de la proprietarul terenului pe care și-a amenajat locuința.

De Maria Andrieș,

„Ne-au trimis hârtie, vor să construiască aici un supermarket sau un bloc de locuințe. Nu suntem doar noi aici, sunt mai multe familii cu copii”, spune mama copiilor, Florica Cornea, în vârstă de 34 de ani. 

Ștefi ar putea fi nevoită să aprindă lanterna în stradă

Ștefi ar putea fi nevoită să aprindă lanterna în stradă

Mama Ștefaniei susține că a fost primită în audiență la Primăria Sectorului 1, unde a cerut ajutor pentru rezolvarea problemelor cu locuința.

„După un an de când ne-am înscris în audiență, ne-a primit domnul primar. Știți cât a stat de vorbă cu noi? Cinci minute. A ieșit din birou un pic și apoi a intrat la loc. Ne-a spus că nu are cum să ne ajute, să ne dea locuință socială. Cel mult poate să ne aprobe un ajutor la plata chiriei”.

Deși nici ajutorul ăsta nu a fost aprobat încă de primărie, soții Cornea au început să-și caute o locuință pentru închiriat.

„Proprietarii se uită la noi și mai văd că suntem și cu mulți copii, cine să ne primească? Să ne dea primăria măcar un container să stăm, că aici plouă mai rău ca afară, nu ține acoperișul deloc”, spune femeia.

Primarul Dan Tudorache: „Nu cunosc, nu știu cazul”

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, neagă că i-ar fi primit în audiență pe soții Cornea: „N-au fost în audiență, n-au vorbit cu mine”.

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus
Recomandări

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus

 

Reporter: Dar cunoașteți cazul? O familie cu cinci copii, zona Străulești, a depus de 12 ani cerere pentru locuință socială?
Dan Tudorache: Nu cunosc, probabil au vorbit cu doamna viceprimar (Daniela Popa, n.r.), că ea se ocupă de locuințele sociale”.

Reporter: Vă întreb pe dumneavoastră ce poate face primăria pentru niște oameni care riscă să ajungă în stradă, cu tot cu copii, în plină iarnă?
Dan Tudorache: Nu știu ce să vă spun, pe moment, o să iau legătura cu doamna viceprimar, că ea e șefa comisiei de locuințe sociale.

Viceprimar: „Domn primar se ocupă de achiziționarea decontainere”

Viceprimarul Daniela Popa afirmă, la rândul ei, că nu a discutat cu soții Cornea și nici nu cunoaște cazul acestora. În schimb, știe situația familiilor din Străulești.

Daniela Popa: Nu, n-au venit în audiență, n-am avut familia asta, dar mă interesez să vedem ce putem face. Am făcut până acum o cartografiere a zonei. Mulți dintre cei care stau acolo nici nu știau că pot depune dosar de locuință socială. Am trimis asistenții sociali acolo, să le întocmească dosare, să le avem la zi, să vedem dacă le putem oferi ceva. Stau în cele mai grele condiții.

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul
Recomandări

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul

 

Reporter: Ei cer măcar containere din acelea de locuit. Puteți să le dați?
Daniela Popa: Da, cred că pe asta o să mergem, iarna asta. Domn primar se ocupă de achiziționarea unor containere.

Familia Cornea a locuit, anul trecut, o lună în stradă, la un metru de Șoseaua Străulești. Și atunci au fost nevoiți să plece. Copiii nu au putut merge la școală în acest timp, iar unul dintre frații Ștefaniei a fost nevoit să repete anul.


Citește și:

Mărturiile părinţilor care se opun şcolarizării băiatului care şi-a ucis bunica: „Dacă îi dă una în cap copilului meu?”. Mama lui îl apără: „A greşit”

Microbuzele Bucureşti-Ilfov, suspendate de la 1 noiembrie. Noul STB se va ocupa de preluarea celor un milion de oameni, însă „în condiții mai grele”

Close
Închide
  Close