MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 20:26

Sticluţă cu Noviciok, în casa uneia din victimele de la Amesbury. Ce spun polițiștii britanici

Distribuie

Poliţia contrateroristă britanică a anunţat vineri, 13 iulie, că a găsit o sticluţă cu Noviciok în casa uneia din victimele de la Amesbury, fiind vorba de un mic recipient în care se afla agentul neurotoxic. Astfel, a fost identificată sursa otrăvirii cu celor doi britanici, un bărbat și o femeie.

„Miercuri, 11 iulie, a fost găsită o sticluţă în timpul cercetărilor de la locuinţa lui Charlie Rowley din Amesbury. Oamenii de ştiinţă ne-au confirmat acum că substanţa conţinută în sticlă este Noviciok”, a indicat poliţia într-un comunicat, citat de Agerpres.

Medicii au oferit, recent, detalii despre starea de sănătate a bărbatului, britanicul Charlie Rowley, contaminat cu agentul neurotoxic Noviciok, care este internat în spitalul districtual din Salisbury, oraş situat în sud-vestul Angliei.

Charlie Rowley (45 de ani) a fost contaminat alături de Dawn Sturgess (44 de ani), care a decedat duminică, 8 iulie, cu acelaşi agent neurotoxic utilizat în atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei acestuia, Iulia, în luna martie, la Salisbury, localitate situată la 13 kilometri de Amesbury.

Cei doi britanici au fost găsiţi sâmbătă, inconştienţi şi cu spume la gură, în apropiere de Amesbury, Wiltshire.

Londra a acuzat Rusia pentru acel caz, dar Moscova a negat constant orice eventuală implicare.


Citește și: Marea corupţie din România: Numărul celor judecaţi s-a dublat în ultimii 5 ani. Care sunt cele 10 „porunci” către magistrați


 

Citește mai multe despre noviciok pe Libertatea.

Comentarii