Bărbatul britanic contaminat cu agentul neurotoxic Noviciok în urmă cu zece zile şi-a recăpătat conştienţa şi se află în prezent în stare critică, dar stabilă, a anunţat marţi spitalul districtual din Salisbury, oraş situat în sud-vestul Angliei, transmite Agerpres.

”Am observat o mică ameliorare, dar semnificativă referitoare la situaţia lui Charlie Rowley. El este în stare critică, dar stabilă”, a spus Lorna Wilkinson, directoare în cadrul spitalului districtual din Salisbury.

Charlie Rowley a fost contaminat alături de Dawn Sturgess (44 de ani), care a decedat duminică, 8 iulie, cu acelaşi agent neurotoxic utilizat în atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei sa Iulia, în luna martie.

Incidentul de atunci a dat naștere unor conflicte diplomatice de amploare între lumea vestică și Rusia. Marea Britanie, SUA, UE (inclusiv România) și alte țări au decis expulzarea de diplomați ruși după acest incident.

Poliţia britanică a anunţat că Sturgess a manipulat un obiect contaminat cu Noviciok, la Amesbury, localitate situată la 13 kilometri de oraşul Salisbury, unde în luna martie Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost contaminaţi cu Noviciok.

Londra a acuzat Rusia pentru acel caz, dar Moscova a negat constant orice eventuală implicare. Vezi care a fost reacția Rusiei de acum, după ce unul dintre britanicii expuşi la Noviciok a murit.


Citește și: EXCLUSIV/Fiica actriței Eniko Georgescu și a regretatului compozitor Șerban Georgescu nu-și moștenește părinții. ”E preocupată de științele politice”