07 Dec. 2017 16:48

Cel puțin 43 de răniți în violențele izbucnite în Cisiordania după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului

Distribuie

Cel puțin 43 de persoane au fost rănite, joi după-amiază, în urma violențelor izbucnite în Ierusalim, Bethleem și Ramallah, după ce Donald Trump a anunțat, miercuri seară, că recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, scrie CNN.

Semiluna Roșie palestiniană a anunțat că cel puțin 43 de persoane au fost rănite în conflictele de joi din Cisiordania. Cei mai mulți răniți au fost în Ramallah și Tulkarem și au fost provocate de gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc. Totuși, cel puțin o persoană este rănită grav după ce a fost incendiată.

Palestinienii au fost răniți în ciocnirile cu armata israeliană în timpul protestelor față de recunoașterea de către președintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

răniți în violențele izbucnite în Cisiordania

După anunțul președintelui american, Israelul a desfășurat sute de trupe suplimentare în Cisiordania.

Atât miercuri, în așteptarea anunțului, dar mai ales joi, mii de palestinienii din Cisiordania și din Fâșia Gaza au ieșit pe străzi și au protestat față de decizia liderului de la Washington.

răniți în violențele izbucnite în Cisiordania

Nu doar palestinienii sunt nemulțumiți, ci și mulți dintre aliații Statelor Unite, care au declarat că nu sunt de acord cu această mișcare. Atât Consiliul de Securitate al ONU, cât și Liga Arabă se vor întâlni în zilele următoare, pentru a decide ce măsuri vor lua în continuare.

răniți în violențele izbucnite în Cisiordania

Există temeri că anunțul ar putea duce la apariția unui nou focar de violență. Grupul islamist palestinian Hamas a cerut deja o nouă intifadă sau revoltă.

Președintele american a declarat, miercuri, că „a decis că este timpul să recunoască oficial Ierusalimul drept capitala Israelului”. „Am considerat că această cale de acțiune este în interesul Statelor Unite ale Americii și căutarea păcii între Israel și palestinieni”, a spus Trump.

răniți în violențele izbucnite în Cisiordania

El a spus că Departamentul de Stat american va începe pregătirile pentru mutarea Ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.


Citește și: Cine este în spatele manualului groazei', care îi învață pe elevi să facă experimente morbide


 

Loading...
Comentarii