Mergi direct la conținut »
Stocul de vaccin antihepatitic este redus. 198.000 de doze sunt în testare la Agenția Medicamentului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Stocul de vaccin antihepatitic este redus. 198.000 de doze sunt în testare la Agenția Medicamentului

Stocul de vaccin antihepatitic este destul de redus acum, dar 198.000 de doze sunt  în testare la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, ceea ce înseamnă că din iunie copiii vor putea fi imunizați.

De Elvira Gheorghiță,

Vaccinul hepatitic B pediatric este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor de hepatită B. În prezent, există un stoc destul de redus de vaccin antihepatic la nivelul județelor. 198.000 doze se află în depozitul furnizorului, iar produsul se află în testare la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) conform procedurilor, urmând să fie livrat până la începutul lunii iunie, potrivit oficialilor Ministerului Sănătății.

Potrivit unui comunicat de presă, săptămâna viitoare va începe distribuirea în țară a 198.000 de doze de vaccin antihepatitic B, după ce în 24 mai s-au încheiat analizele de testare necesare pentru dobândirea certificatului de obținere a seriilor oficiale pentru cele 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se află în depozitul furnizorului.

Copiii născuți din mame cu Hepatită B care nu au fost vaccinați în maternitate vor fi recuperați la vaccinare tot în maternitate după livrarea vaccinurilor, iar ceilalți nou născuti vor fi imunizați cu schema alternativă cu vaccin hexavalent la medicul de familie.

„În acest moment, în maternități mai există 5.000 de doze de vaccin hepatitic B. Acolo unde stocul de vaccin s-a epuizat și nu există posibilitatea redistribuirii unei cantități suficiente de vaccin, până la primirea noilor doze, vor fi vaccinați copiii născuți din mame purtătoare de virus hepatitic B, iar pentru ceilalți copii se aplică schema alternativă de vaccinare, la medicul de familie, cu vaccin hexavalent care conține și vaccinul hepatitic B”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: Trips&triks/ Parolaccia sau cum e să intri într-un restaurant din Roma, să fii înjurat în limba ta și tu să aplauzi! – VIDEO

Close
Închide
  Close