Mergi direct la conținut »
Cazul fetelor dispărute în Caracal. Purtătorul de cuvânt al IGPR: „Colegii mei au mers pe informațiile de la STS și nu au găsit nimic”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cazul fetelor dispărute în Caracal. Purtătorul de cuvânt al IGPR: „Colegii mei au mers pe informațiile de la STS și nu au găsit nimic”

Cazul fetelor dispărute în Caracal. Purtătorul de cuvânt al IGPR: „Colegii mei au mers pe informațiile de la STS și nu au găsit nimic”

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a trimis polițiștilor o arie și trei locații după apelul la 112 al minorei de 15 ani din Olt. La adresele furnizate, însă, echipele de intervenție nu au găsit nimic.

De Răzvan Mihalașcu,

La o zi după ce a dispărut, Alexandra Măceșanu a sunat la 112 pentru a cere ajutor, spunând că se află într-o gospodărie cu mai mulți câini. Apelul fetei de 15 ani a fost localizat, iar STS a furnizat mai multe locații.

„Minora a sunat la 112, iar cei de la STS ne-au transmis aria în care se afla telefonul mobil și ulterior trei adrese la care au făcut percheziții și nu au găsit minora. În urma acestor percheziții, colegii mei au colaborat cu procurorul și au ajuns la locatie. Au mers pe informațiile de la STS, nu au găsit nimic, s-au desfășurat acțiuni specifice și s-a ajuns în această dimineață la locația respectivă”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, la Realitatea TV.

Vineri dimineață, polițiștii au descins în gospodăria unui bărbat de 65 de ani, unde au fost descoperite mai multe rămășițe umane. Gheorghe Dincă este considerat suspect într-un dosar de lipsire de libertate, precizează anchetatorii.

Din primele date, bijuteriile descoperite în timpul percheziției ar coincide cu cele purtate de Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni, dată dispărută miercuri. Adolescenta a fost văzută ultima oară în timp ce se urca într-o mașină.

Polițiștii fac cercetări pentru a verifica dacă acest caz are legătură cu o altă dispariție care a avut loc în aceeași zonă, în urmă cu trei luni. Pe 14 aprilie, Mihaela Luiza Melencu a plecat de acasă, din comuna Dioşti, către Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. La întoarcere, ea a luat o maşină la ocazie, iar de atunci nu a mai fost văzută.

Close
Închide
  Close