MENIU CAUTĂ
, de Elvira Gheorghiță

Studenții seniori ai UMF ”Carol Davila” organizează ”Săptămâna bobocilor” pentru colegii din anul I

Distribuie

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează în premiră pentru colegii lor din I de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”  ”Săptămâna Bobocilor”- Freshers’ Week -eveniment care se va desfăşura în perioada 24-30 septembrie în incinta Palatului Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Studenții ”seniori” vor astfel să-i ajute pe ”boboci” să înțeleaga mai repede și mai bine ce înseamnă şcoala de medicină românească din perspectiva anilor de studenţie.

Prin proiectul Freshers Week,  Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) și-a propus să îi întâmpine într-un mod inedit pe colegii lor cei mici  și, în același timp, să le vină în ajutor încă din primele zile în care pășesc în  UMF Carol Davila. Astfel, în ultima săptămână de vacanță, în Facultatea de Medină a UMF „Carol Davila” vor fi ateliere, traininguri, târguri și aplicații practice pentru boboci. Aceștia vor afla secretele Palatului Facultății de Medicină și vor descoperi locațiile importante în care vor învăța.

Care este statutul și care sunt drepturile și obligațiile studentului? Cine reprezintă studenții? Pot și eu să devin un reprezentant al colegilor mei? Informații esențiale despre forurile decizionale, studenții reprezentanți și atribuțiile lor – totul va fi prezentat în detaliu la Freshers Week. Bobocii vor mai afla totul despre structura anului universitar. Vor afla, de asemenea,  ce sunt creditele și la ce folosesc ele? Care sunt principalele materii? Cursuri și lucrări practice – cum ne pregătim pentru ele? Biblioteca – prieten sau a doua casă? Pentru toate acestea, voluntarii SSMB au pregătit răspunsuri detaliate, pe înțelesul tuturor și, evident, într-o manieră plăcută și distractivă.

În plus, SSMB a pregătit, pentru studenții din anul I, workshop-uri privind managementul timpului și al stresului, principalele tehnici chirurgicale, primul ajutor, public speaking, presentation skills și multe altele, toate fiind esențiale pentru un student la Medicină. Între cursuri, bobocii vor putea să se relaxeze activ la ateliere precum Creative Thinking sau Artă Teatrală & Improvizație, iar cei pasionați de voluntariat vor avea ocazia de a explora principalele proiecte și oportunități oferite de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti. Petrecerea de bun venit, desfășurată la complexul West Gate, va marca finalul Freshers Week și va reprezenta începerea cu dreptul, a noului an universitar.

„Dragi colegi. Cel mai frumos moment din timpul anului universitar este acela în care echipa noastră crește. Spun deoarece trebuie să știți un lucru încă de la început: medicina este un sport de echipă, nu unul ușor, dar cu siguranță fascinant și plin de împliniri. Felicitări pentru că ați ajuns aici, pentru efortul depus și orele în care ați renunțat la alte activități și le-ați dedicat învățatului. Rezultatul este pe măsură: sunteți studenții celei mai mari și prestigioase universități de medicină din România și vă așteaptă 6 ani în care secretul este să rămâneți curioși, deschiși și entuziaști pentru fiecare oportunitate care vă așteaptă. De asemenea, experiența de student nu va fi niciodată completă dacă nu încercați să schimbați lumea. Și chiar dacă nu veți schimba toată lumea, schimbați ceva în bine în jurul vostru și cel mai bun mod de a face asta este prin implicare și inițiativă în asociațiile studențești și viața universitară. Vă așteptăm cu brațele deschise la Freshers Week și vă dorim o studenție memorabilă! „ a declarat  preşedintele SSMB, Teodor Cristian Blidaru.

 

Citește mai multe despre umf carol davila pe Libertatea.

Comentarii