Procurorii DIICOT de la Structura Centrală au pus, joi, în aplicare un număr de 18 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județul Dâmbovița, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și influențarea declarațiilor.

Procurorii efectuează perchezițiile la clanul Ghenosu, au declarat surse din anchetă pentru ziarul Libertatea.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2011 a fost constituit un grup infracţional organizat specializat având drept scop obţinerea unor sume importante de bani prin trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

„Aceștia au exploatat sexual 18 persoane vătămate, ce au fost recrutate cu preponderență din mediul rural, provenind din familii destrămate și fără posibilități financiare, cărora le-au promis o viață lipsită de griji și, prin intermediul metodei «LOVERBOY», le-au fi determinat să practice prostituția în folosul lor. În același timp, unele dintre persoanele vătămate care nu doreau să continue să se prostitueze au fost bătute, umilite, terorizate de către membrii grupului infracțional organizat”, au transmis reprezentanții DIICOT.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării importante sume de bani, documente, înscrisuri și telefoane mobile, utilizate de persoanele bănuite în desfășurarea activității infracționale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Florin Nicole Ghinea, cunoscut ca Ghenosu, cel care a și dat, de altfel, numele clanului, a fost printre primii interlopi care și-au extins infracțiunile și în afara țării. În 2003, când a fost condamnat de autorităţile franceze pentru că a fost liderul unei reţele care făcea trafic de carne vie şi în paralel se ocupa şi cu cămătăria. El a mai desfășurat „afaceri” și în Italia și Spania.

Urmărește-ne pe Google News