De Maria Andrieș,

Trei dintre copiii care au fost în tabăra Young Partners din SUA

„Totul a fost în regulă, până în ultima zi. Am stat peste zece ore în aeroport, unii dintre noi au avut bilete rezervate, alții nu. Unii au avut escală la Viena, unde ar fi trebuit să aibă și cazare, dar n-au avut”, au povestit puștii, reveniți din tabăra în State. Relatările copiilor au confirmat ceea ce aflaseră și părinții care-i așteptau acasă.

UPDATE: Un oficial al Ministerului de Externe ne-a declarat că MAE „cunoaște situația” copiilor blocați în Tokyo: „Încercăm să păstrăm legătura cu reprezentanții noștri de acolo, în scurt timp vom emite și o informare publică pe acest subiect”.

Peste 80 de copii români, aflați zilele acestea în tabere internaționale, în SUA și Japonia, au avut parte de un coșmar: s-au trezit abandonați de organizatori, pe aeroporturile din Milano și Tokyo, fără bilete de întoarcere acasă. În acest moment, în jur de 20 de copii sunt blocați pe aeroportul din capitala Japoniei. Părinții susțin că au alertat Ministerul Turismului, care, la rândul său, a luat legătura cu Ministerul de Externe.

Taberele acestea sunt organizate de Asociația Young Partners, condusă de Iulian Niculae Ghinoiu, profesor de geografie din Târgu Jiu, și de soția acestuia, Mihaela Ghinoiu. Asociația activează din aprilie 2004 și, până de curând, în organizarea taberelor n-au fost semnalate decât probleme minore. „Deși strict, profesorul Ghinoiu era îndrăgit de copii, care erau încântați că sunt lăsați și singuri, să exploreze orașele vizitate”, spune mama unui copil care a fost în tabăra din SUA.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Costul unei tabere în Europa era de 300-400 de euro, pentru o săptămână, tarif ce includea cazarea și micul dejun, precum și transportul. Pentru o vacanță în SUA sau în Japonia, de cinci-șase zile, părinții achitau în jur de 1.000 de euro.

Ceartă în familie, dezastru organizatoric

Organizarea a fost afectată, se pare, de o ceartă între soții Ghinoiu. Aflat în Japonia, cu grupul de copii, Iulian Ghinoiu a fugit, pur și simplu, din cameră, în zorii zilei, ne-a relatat prietenul unuia dintre copiii blocați în Japonia. „Nimeni nu știe unde se află, e de negăsit, nici măcar soția lui nu mai poate da de el”, ne-a mărturisit un părinte, al cărui copil a fost în tabăra din SUA.

Părinții încearcă să ia legătura cu copiii lor, blocați în Tokyo, și să le găsească bilete de avion pentru o cursă spre București.

Asaltată de întrebările părinților, Asociația Young Partners a anunțaț, pe pagina de Facebook, că-și suspendă activitățile, apoi și-a închis pagina de Facebook.

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri