Mergi direct la conținut »
Tatăl fetiței pipăite, despre bărbatul gazat de jandarmii din Vatra Dornei care a murit la spital. „Dacă ești nevinovat, nu fugi”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Tatăl fetiței pipăite, despre bărbatul gazat de jandarmii din Vatra Dornei care a murit la spital. „Dacă ești nevinovat, nu fugi”

Tatăl fetiței pipăite, despre bărbatul gazat de jandarmii din Vatra Dornei care a murit la spital. „Dacă ești nevinovat, nu fugi”

Tatăl fetiței a vorbit despre momentul în care fiica sa a fost pipăită la un bărbat din Vatra Dornei. Consideră că jandarmii au acționat corespunzător ca să-l prindă pe presupusul agresor care imobilizat cu spray lacrimogen. Acesta a intrat în comă și a murit la spital.

De Răzvan Mihalașcu,

Incidentul a avut loc vineri în timpul unui festival de folclor pentru copii din Vatra Dornei. O fetiță de 12 ani le-a povestit părinților, cu ochii în lacrimi, că un bărbat ar fi atins-o într-un mod indecent, a declarat tatăl copilei, pentru Adevărul.

Noi (n.r. – părinţii) stăteam la masă, la terasă. Stăteam la o teresa care se afla la 20 de metri de scenă. A venit copilul plângând, fetiţa, şi mi-a spus că este o persoană care se uită la ea, o atinge. A avut un comportament deplasat.

tatăl fetiței

Părintele spune că și-a luat fetița și a reclamat incidentul unui echipaj al Jandarmeriei aflat între terasă și scena festivalului.

M-am dus la jandarmi şi le-am spus cele întâmplate. Am plecat cu domnii de la jandarmerie pentru a identifica persoana. Fetiţa mi-a arătat persoana. Domnii l-au rugat să se legitimeze şi să-i urmeze, la care individul a luat-o la fugă. Dacă eşti nevinovat, nu fugi.

tatăl fetiței

Un martor a filmat momentul în care jandarmii l-au imobilizat pe bărbatul de 54 de ani, acuzat că pipăit-o pe fetiță.

I-au spus să se potolească, să stea pe loc. Nu a vrut să colaboreze. După care jandarmii au încercat să-l imobilizeze.

tatăl fetiței

În imagini se vede cum omul este ținut cu fața în jos de doi jandarmi care se chinuie să-l încătușeze. La un moment dat, o jandarmeriță i-a pulverizat spray lacrimogen în față.

Nu pot decât să le mulţumesc jandarmilor. Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva grav cu copiii noştri ca să acţionăm. Oricum trebuie să-mi duc fata la psiholog.

tatăl fetiței

El a adăugat că fiica sa este extrem de afectată de cele întâmplate. În noaptea de vineri spre sâmbătă nu a dormit, „a stat cu ochii în tavan”.

Bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a fost transportat la spital, unde a ajuns în comă și apoi a murit.

Parchetul Militar Iași a deschis un dosar penal în cazul intervenției jandarmilor din Vatra Dornei.

Close
Închide
  Close