Mergi direct la conținut »
Anunț important pentru șoferii români. Ce spune ministrul de Finanțe despre taxa auto
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Anunț important pentru șoferii români. Ce spune ministrul de Finanțe despre taxa auto

Anunț important pentru șoferii români. Ce spune ministrul de Finanțe despre taxa auto

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că taxa auto este o obligaţie pe care statul trebuie să o onoreze. Ministrul a dat asigurări că sumele vor fi rambursate după adoptarea proiectului de buget, aflat acum în dezbatere publică. 

„S-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, şi sumele vor trebui să fie rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o să fie mai devreme. Cum va fi bugetul, într-o săptămână sau două, imediat se fac deschiderile şi oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt”, a declarat Teodorovici, la Antena 3.

Într-o ordonanță de urgență adoptată la finalul anului trecut, Guvernul a hotărât să amâne înapoirea banilor pe timbrul de mediu şi de pe celelalte taxe plătite la cumpărarea autovehiculelor până la data de 30 iunie 2019.  Decizia Executivului din luna decembrie a fost luată în pofida insistențelor Comisiei Europene care ceruse Guvernului să restituie „imediat și integral” taxele auto plătite de cetățeni în baza unor legi care nu respectau legislația europeană.

În cazul în care Guvernul nu restituie banii, Comisia Europeană a anunțat că va declanșa procedura de infringement.


Citește și:

Director Apa Nova: „Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte”

Close
Închide
  Close