MENIU CAUTĂ

Taxiul zburător al Uber a fost prezentat la CES 2019. Cum arată mijlocul de transport al viitorului / FOTO&VIDEO

Distribuie

Compania Uber a prezentat la târgul CES 2019 cea mai recentă inovație în materie de transport – un taxi zburător, construit împreună cu Bell Aerospace. Aparatul de zbor arată ca o dronă uriașă și este propulsat de un sistem hibrid electric.

Modelul Nexus VTOL are aproape trei tone și este dotat cu șase elice care îi permit să decoleze vertical, precum un elicopter. Sistemul revoluționar permite rotirea la 90 de grade a elicelor în așa fel încât mașina să zboare ca un avion. Aterizarea se face la fel de ușor datorită sistemului rotativ.

Mai mult, taxiul zburător poate folosi heliporturile cu dimensiunea standard de 120 de metri pătrați, așa că autoritățile nu vor trebui să modifice radical infrastructura pentru a introduce astfel de vehicule.

Nexus este propulsat de un sistem hibrid electric, fiind astfel mai silențios decât elicopterele obișnuite, relatează Engadget.

Specialiștii producătorului Bell susțin că Nexus va putea transporta patru pasageri și un pilot, având o autonomie de aproape 240 de kilometri, distanță pe care o poarte parcurge într-o oră.

Modelul Nexus este momentan un prototip, iar reprezentanții Bell urmează să înceapă testele cu acest aparat de zbor în 2023, ca mai apoi să fie comercializat.

Tot la târgul CES 2019, desfășurat în Las Vegas, Hyundai a prezentat mașina cu picioare robotizate care poate să pășească și să circule pe orice tip de teren. Vezi cum arată conceptul SF

Sursă foto: captură Youtube


Citește și Prin țevile ruginite ale RADET se scurg 200.000 € zilnic! Avem documentul care arată colapsul Regiei de distribuție a agentului termic


 

Citește mai multe despre CES 2019 și uber pe Libertatea.

Comentarii