MENIU CAUTĂ

Hyundai a prezentat mașina cu picioare robotizate. Poate să pășească și să circule pe orice tip de teren. Cum arată conceptul SF / FOTO&VIDEO

Distribuie

Producătorul sud-coreean Hyundai a prezentat, la târgul CES din Las Vegas, conceptul unui Ultimate Mobility Vehicle, denumit Hyundai Elevate. Vehiculul dotat cu patru picioare robotizate și roți poate circula pe orice tip de teren și este construit pentru a fi folosit în situații de urgență în cazul în care un dezastru ar lovi planeta.

Hyundai Elevate dispune de roţi cu picioare robotizate care permit șoferilor să conducă, să păşească și să urce pe teren accidentat. Vehiculul este conceput pentru a ajunge în zonele afectate de un dezastru natural pentru a salva cât mai multe vieți.

Sud coreenii susțin că Elevate poate urca un perete de 1,5 metri înălțime, să pășească peste o groapă de aproape doi metri și să pătrundă în zone cu teren accidentat pe care salvatorii ar trebui să le străbată în mod normal pe jos.

Conceptul Hyundai Elevate dispune de o arhitectură robotică a picioarelor care sunt dotate fiecare cu motoare electrice, precum robotul Curiosity trimis pe planeta Marte. Acest lucru îi permite să se deplaseze în orice direcție și pe orice tip de teren chiar și în zone în care cele mai capabile vehicule off-road nu o pot face.

Datorită platformei modulare, Hyundai Elevate poate fi folosit în mai multe tipuri de misiuni. Producătorul sud-coreean a prezentat conceptul unui taxi care poate urca treptele de la intrarea într-o clădire pentru a le permite celor aflați în scaune cu rotile să ajungă mai ușor în locuințe.

Picioarele robotizate se pot plia sub vehicul, iar Elevate poate circula și pe autostrăzi, precum un autoturism obișnuit.

Hyundai nu a anunțat încă dacă vehiculul va fi unul autonom sau dacă va fi controlat de șoferi.

Sursă foto: hyundainews.com


Citește și CES 2019: AMD anunță procesoarele Ryzen 3 și cipurile grafice Radeon VII, bazate pe tehnologia de 7 nanometri. Cum se prezintă față de Intel și Nvidia


 

Citește mai multe despre Hyundai pe Libertatea.

Comentarii