De Valentina Postelnicu,

Liberalii sunt forţaţi să nu răspundă cu aceeaşi monedă la atacurile USR, pentru că este singurul partid care mai susţine, în acest moment, planul alegerilor anticipate.

Cu toat acestea, o posibilă colaborare cu cei de la USR, într-o viitoare guvernare, pare din ce în ce mai greu de acceptat de cei din PNL.

Liberalii, forţaţi să accepte criticile celor de la USR, de dragul anticipatelor

Situaţia dintre PNL şi USR a fost, de altfel, şi subiectul discuţiei dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderii liberali.

Fără să dea niciun fel de declaraţii, liberalii au transmis, după întâlnire, că s-a discutat despre paşii pentru alegerile anticipate şi că USR rămâne un „partener”.

Surse din PNL au declarat pentru Libertatea că în partid sunt nemulţumiri mari faţă de atacurile parlamentarilor USR la adresa miniştrilor propuşi în noul Guvern Orban. Şi că nu doar o posibilă guvernare este greu de realizat dar şi ideea unor alianţe, pentru alegerile locale.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a mărtusit, joi, că este dezamăgit de atitudinea celor de la USR.

„Mă mâhneşte atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR ştiu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare şi nu cred că face bine pentru coeziunea, să spun, forţelor democratice, pro-democraţie, pro-orientare euroatlantică clară a României, nu cred că face bine această atitudine pe care o au, care practic îi plasează umăr la umăr lângă PSD”, a arătat Orban, într-o declaraţie acordată presei.

El a adăugat că liberalii vor avea faţă de USR o „atitudine de dialog, de cooperare”.

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

„Eu le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la niciun fel de atac. Sigur, să furnizeze informaţiile obiective, pentru că, din păcate, multe critici n-au nicio legătură cu realitatea. Sunt critici nedrepte în raport cu ceea ce am făcut, pentru că, în mod evident, din punctul nostru de vedere, sunt parteneri dezirabili, dacă nu se menţin pe această linie, care, după părerea mea, nici nu le face bine”, a apreciat Orban, referindu-se la audierilor miniştrilor desemnaţi în comisiile parlamentare.

Atacurile USR la adresa miniştrilor PNL

  • Deputatul USR Cosette Chichirău, către ministrul Florin Cîţu: „Ați tocat PSD că face promisiuni electorale, dar aveți aceeași tactică, de aceea suntem aici pentru că nu ați dorit alegeri în două tururi. Un blat politic, aici votăm un blat politic, când veți face blatul pentru cetățeni? Noi ne-am oferit să intrăm la guvernare chiar acum și am propus și un prim-ministru. Cum să votez să stric blatul politic, domnule Cîțu?”
  • Deputatul USR Claudiu Năsui, către Florin Cîţu: „Mi se pare că odată ce ați fost în postura de ministru nu ați mai făcut lucrurile pe care spuneați că le veți face. Creșterea excesivă a deficitul este cea mai mare problemă. Aveți și dvs partea de vină, deși 10 luni a fost la butoane Eugen Teodorovici. Pentru 2020 ați propus un buget cu un deficit foarte mare. De ce ați făcut această creștere suplimentară de cheltuieli în 2020?”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare