Mergi direct la conținut »
Teodorovici îi răspunde lui Cîțu: ”Prezintă trunchiat o execuție, când la 9 luni, când la 10. Întotdeauna între veniturile programate și execuție există o diferență”
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Teodorovici îi răspunde lui Cîțu: ”Prezintă trunchiat o execuție, când la 9 luni, când la 10. Întotdeauna între veniturile programate și execuție există o diferență”

Teodorovici îi răspunde lui Cîțu: ”Prezintă trunchiat o execuție, când la 9 luni, când la 10. Întotdeauna între veniturile programate și execuție există o diferență”

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici îl acuză pe actualul ministru, Florin Cîțu, că prezintă trunchiat informații privind execuția bugetară și îl ”somează” să spună dacă a promis instituțiilor internaționale că va face disponibilizări sau privatizări.

De Daniel Ionașcu,

De asemenea, l-a provocat pe acesta la o dezbatere la Academia de Studii Economice.

Iată principalele declarații ale acestuia:

  • Veniturile ANAF au fost 226,1 miliarde lei, cu 24,6 miliarde mai mult față de primele 10 luni din 2018.
  • Raportat la programul de încasări, există o nerealizare de 8,3 miliarde de lei. Din acestea 3,4 miliarde sunt la categoria rest venituri, din care 2,1 miliarde de la companiile de stat, contribuții sociale de 1,8 miliarde de lei.
  • Când a fost compătimit? Și de către cine dintre partenerii internaționali? Vreau să vorbească întâi cu românii.
  • Mă întreb ce altceva a promis domul Vasile Cîțu acestor parteneri internaționali și sper să nu fie vorba de disponibilizări sau privatizări.
  • Volumul total colectat din TVA până la 4.11.2019, când a fost învestit guvernul Orban, este de 52,8 miliarde de lei, cu 10,2% peste perioada similară a anului 2018.
  • Volumul sumelor rambursate din TVA a fost de 16 miliarde, față de 14,3 miliarde in 2018, cu peste 1,7 miliarde de lei mai mult în cifre absolute. Erau în analiză peste 5.000 de deconturi, cu o valoare de 968 de milioane.
  • Avem semnale că se lucrează la creșterea TVA, la impozitarea dividendelor, disponibilizări și alte măsuri de austeritate.
  • A mai fost spus că la Ministerul Dezvoltării nu s-au făcut plăți de 5 miliarde de lei, lucru total neadevărat. S-au făcut plăți de 5 miliarde de lei, când am plecat noi era un miliard de lei.

Teodorovici l-a invitat pe Cîțu la o dezbatere la Academia de Studii Economice.

Reamintim, ministrul Finanțelor a anunțat astăzi că este posibil ca deficitul României să treacă de 4% din PIB și a acuzat Guvernul PSD că a ținut în ultimii trei ani ”bugete duble”: unele prezentate Parlamentului și altele pentru baronii locali.

Close
Închide
  Close