De Valentina Postelnicu,

„Nu ţineam neapărat să am un punct de vedere, cu atât mai puţin o reacţie la decizia premierului Mihai Tudose de demitere din funcţia de consilier onorific al domniei sale. În schimb, au fost foarte mulţi oameni care m-au întrebat şi s-au întrebat în spaţiul public de ce o astfel de decizie şi mai ales cui aparţine? Poate şi pentru acest motiv, dar mai ales din respect pentru cei care gândesc şi care doresc cu adevărat binele acestei ţări, am să fac câteva precizări. Mă aşteptam la o astfel de decizie încă de la numirea mea în această funcţie, pentru că am ştiut întotdeauna că acest fel de a fi, de a spune lucrurilor pe nume şi mai ales de a acţiona, nu este ceea ce acceptă şi promovează o mare parte din clasa politică actuală… încă. (…) Cui aparţine această decizie? Cu siguranţă cuiva care doar crede că ştie tot ce mişcă în România, de la economie la justiţie, de la sănătate la sistemul social şi educaţie, de la industrie la agricultură etc., luând decizii, din păcate, în consecinţă!”, a scris Teodorovici pe pagina de Facebook.

Citește și: Povestea omului care a căzut din spațiu și din care a mai rămas doar o bucată carbonizată

El spune că motivul demiterii l-a constituit exprimărea în mod public a unui punct de vedere logic şi de bun simţ, despre modul în care se poate şi trebuie utilizaţi banii publici în mod legal, eficient, transparent şi mai ales pentru nevoile reale şi, exclusiv, în interesul românilor.

„Nu cred că este cineva atât de naiv încât să creadă că motivul demiterii mele a fost altul decât acela al exprimării în mod public a unui punct de vedere logic şi de bun simţ (de altfel un punct de vedere împărtăşit dar nu şi asumat de mulţi dintre cei aflaţi temporar în funcţii cheie!); un punct de vedere despre modul în care se poate şi trebuie utilizaţi banii publici în mod legal, eficient, transparent şi mai ales pentru nevoile reale şi, exclusiv, în interesul românilor. (…) Pe scurt, argumentul forţei a învins forţa argumentelor! Dincolo de satisfacerea pentru moment a unor orgolii mărunte şi meschine, am convingerea că lucrurile se vor schimba, mai devreme sau mai târziu, aşa cum ne dorim cu toţii!”, a mai spus senatorul PSD.

Premierul MIhai Tudose a semnat, săptămâna trecută, decizia de eliberare a lui Eugen Teodorovici din funcţia de consilier. El l-a fost numit consilier pe 4 iulie, iar demiterea vine la o zi după ce a făcut declaraţii pe tema posibilei impozitări a Bisericii, idee care a fost criticat vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi a atacat unele măsuri guvernamentale.

Senatorul PSD a criticat, joi, la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24, și ideea finanţării unui stadion din județul Teleorman, cu suma de 12 milioane euro, aşa cum a decis Ministerul Dezvoltării, amintește sursa citată.  Teodorovici a spus, atunci, că „nu se justifică”!

Premierul a găsit între timp și înlocuitor. Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit consilier onorific, de premierul Tudose. Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial. Acesta se va ocupa de chestiuni de fiscalitate, banking, piața de capital și insolvență.

Citește și: Jurații X Factor încasează bani frumoși pe firmele lor. Delia învârte milioanele, Brenciu și Bănică, sutele de mii

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări