Aprilie, luna în care înfloresc cireşii, este luna în care, în străinătate, mulţi psihologi le prescriu pacienţilor petrecerea de momente prelungite în mijlocul unei livezi în care se regăsesc aceşti pomi. Metoda a fost însă adoptată şi la Bacău, unde din ce în ce mai mulţi oameni aleg să ajungă în zonele cu cireşi pentru a se relaxa, scrie Deşteptarea.
În Occident, această terapie le aduce bani mulţi proprietarilor de livezi, livezile înflorite fiind puse pe picior de egalitate cu pachete turistice exotice, întrucât „sezonul” florilor de cireşi este scurt, iar cererea mare. Oamenii merg în astfel de locuri şi, pur şi simplu plimbându-se printre pomi, se liniştesc şi îşi “încarcă bateriile”.
În România, în medicina populară, florile de cireş sunt folosite pentru tratarea bolilor de rinichi, de piept şi de inima ori ca tonic digestiv la început de primăvară, înflorirea pomilor fructiferi fiind văzută ca o binecuvântare cu puteri magice.
„Florile emană subtil nişte uleiuri volatile pe care noi, oamenii, nu le mai percepem aşa cum trebuie din cauza substanţelor chimice pe care le folosim. Aceste flori au rolul de a revigora efectiv oamenii. Se spune că fiecare petală care te atinge este, de fapt, un semn că spiritele naturii o aduce spre tine pentru a prelua toate energiile negative acumulate iarna”, a declarat, pentru sursa citată, dr. ing. Iuliana Barbu.
Sursa foto: desteptarea.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro