MENIU CAUTĂ

Ţigara “electronică” vs. ţigara tradiţională | Forumul Global al Nicotinei adună la Varşovia “greii” din domeniu

Distribuie

În contextul unor dezbateri tot mai aprinse pe marginea “războiului” dintre ţigara clasică şi ţigara electronică, marii producători şi specialiştii din domeniu discută zilele acestea despre perspectivele industriei. Pentru două zile, la Varşovia, capitala Poloniei, cercetători, doctori oncologi şi specialişti din industria de profil vor prezenta rezultatele celor mai noi studii științifice.

Forumul Global asupra Nicotinei este cel mai mare eveniment de profil şi este organizat anual. Ediţia din 2018 se bazează pe prezentarea rezultatelor celor mai noi studii științifice în domeniul țigărilor electronice și produselor care încălzesc tutunul.

VIDEO | Cum arată cea mai mare fabrică de ţigări electronice din Europa

Prima ediţie a fost organizată în 2014 atunci când piaţa de ţigarete electronice era estimată la peste 5 miliarde de dolari pe an. Tot atunci, specialiştii prezenţi la eveniment, concluzionau că acest segment l-ar putea depăşi până în 2030 pe cel al ţigărilor tradiţionale dar şi că la nivel mondial existau sunt 1,3 miliarde de fumători de ţigarete clasice şi 29 de milioane de fumători de ”electronice”.

Asta înseamnă în bani, la patru ani distanţă, o piață de 8 miliarde de dolari pentru produsele ”moderne” – de aproape 100 de ori mai mică decât piaţa ţigărilor ”clasice”, estimată de Euromonitor la aproximativ 700 de miliarde de dolari.


EXCLUSIV VIDEO/ Tommy Tomescu, medicul român din Londra care luptă pentru discriminații Brexit-ului. A fost în cartierul lui Nigel Farage și a împărțit eugenii

REPORTAJ/ Viață de badantă în Italia. ”Dormeam în pat cu o bătrână care urla toată noaptea. Lipsa somnului, dorul de casă și singurătatea m-au terminat…”

REPORTAJ | Cum se traversează un râu într-un posibil scenariu de război. Jurnaliștii Libertatea sunt în Lituania, la unul dintre cele mai mari exerciții ale Armatei Americane din Europa

Citește mai multe despre consum pe Libertatea.

Comentarii