Mergi direct la conținut »
Tinere sărace, recrutate pentru căsătorii de conveniență cu asiatici. Gruparea infracțională a fost destructurată
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tinere sărace, recrutate pentru căsătorii de conveniență cu asiatici. Gruparea infracțională a fost destructurată

Tinere sărace, recrutate pentru căsătorii de conveniență cu asiatici. Gruparea infracțională a fost destructurată

Mai multe tinere au fost recrutate pentru căsătorii de conveniență cu asiatici de o grupare coordonată de un pakistanez. Contra unei sume de bani, acestea erau de acord că se mărite formal cu cetățeni din China pentru ca aceștia să dobândească dreptul de ședere și de muncă în Uniunea Europeană. Trei persoane au fost arestate preventiv în acest caz, după ce rețeaua a fost destructurată de anchetatori.

Polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale au descins în 15 domicilii ale suspecților bănuiți că ar fi recrutat tinerele. Vizate erau femeile cu posibilități materiale reduse care erau convinse să încheie căsătorii de conveniență cu cetățeni asiatici.

„La data de 13 august 2018, polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat 15 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Călărași, Ilfov și Giurgiu și au pus în aplicare 12 mandate de aducere, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și fals în înscrisuri oficiale”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

Membrii grupării ar fi pus la dispoziția unor cetățeni române documente falsificate  – cărți de identitate, certificate de căsătorie, apostile – în vederea încheierii căsătoriilor de conveniență cu persoane din Asia. Scopul: dobândirea de către bărbați a dreptului de ședere, a dreptului la muncă și la locuință în spațiul Uniunii Europene.

„Gruparea infracțională ar fi fost coordonată de un cetățean pakistanez stabilit în România de 20 de ani și ar fi acționat pe raza județelor Giurgiu, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București”, susțin anchetatorii.

10.000 de euro, prețul unei căsătorii de conveniență cu asiatici

Căsătoriile de conveniență s-ar fi încheiat pe teritoriul Ciprului, României și Germaniei. Cetățenii care nu provin din statele Uniunii Europene ar fi plătit pentru aceste servicii aproape 10.000 de euro. În schimb, tinerele ar fi primit un comision de aproape o mie de euro.

„Membrii grupării ar fi realizat acte de identitate sau alte documente falsificate (certificate de căsătorie, livrete de familie, apostile, permise de ședere temporară), prin intermediul cărora cetățeni non-UE, deja intrați în spațiul european, aflați pe teritoriul României sau al altor state europene, în special Germania, să certifice o stare de aparentă legalitate”, potrivit sursei citate.

Cu ajutorul polițiștilor din Cipru și din Germania, anchetatorii au reușit să identifice aproape 20 de persoane. Este vorba despre „persoane fără posibilități materiale sau cu un grad scăzut de educație, pe care membrii grupării le-ar fi trimis în Cipru și Germania, unde ar fi încheiat căsătorii de conveniență”, susțin polițiștii.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri și copii ale unor înscrisuri care ar fi fost falsificate, 17.000 de euro, precum și telefoanele mobile, laptopurile și tabletele despre care există suspiciuni că ar fi fost folosite pentru a desfășura activitatea infracțională.

Suspecții au fost duși la la sediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și, în urma audierii, polițiștii au dispus arestarea a trei dintre membrii grupării.

Marți, Tribunalul București a decis, marți, 14 august, emiterea de mandate de arestare pe numele celor persoane.

Nu este prima oară când cetățenii străini recurg la această modalitate pentru a obține dreptul de ședere în spațiul U.E. În ianuarie, o căsătorie de convenienţă  între un turc şi o româncă a fost deconspirată de poliţişti, bărbatul fiind nevoit să părăsească țara.


Citește și GSP: Ministrul sportului și-a angajat prietena de două ori la rând, ca să-i poată mări salariul în plin protest al oamenilor din sport!


 

Close
Închide
  Close