MENIU CAUTĂ

Topul județelor din România unde sunt cele mai puține salarii de peste 1.000 de euro

Distribuie

Județul Gorj se află pe primul loc în topul județelor din România unde sunt cele mai puține salarii de peste 1.000 de euro, arată o studiul privind dinamica pieţei muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, în anii 2016-2017, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni. 

Potrivit studiului, în județul Gorj se câștigă cele mai puține salarii de peste 1.000 de euro pe lună (2,12% din numărul contractelor). Județul este urmat îndeaproape de Harghita (2,18%) și Suceava (2,28%). La polul opus se situează municipiul București, unde 16,2% din contracte au prevăzute salarii de peste 1.000 de euro pe lună. Capitala este urmată de județul Cluj (11,6%) și județul Ilfov (11,06%), scrie economica.net.

În Gorj, peste jumătate dintre angajați (60%) aveau anul trecut salarii de maximum 400 de euro lunar. De partea cealaltă, în București, peste 43% dintre angajaţii din Capitală aveau anul trecut salarii de cel mult 400 euro brut, mai arată studiul citat de economica.net.

O statistică realizată de Paylab.ro, primul comparator de salarii din ţara noastră, arată că cel mai bine plătite meserii din România sunt în IT şi construcţii, cu venituri peste media din această zonă a Europei.

Compania eJobs a lansat, la mijlocul lunii iulie, portalul www.paylab.ro, cu ajutorul căruia poţi afla ce salariu au angajaţii din România, în funcţie de postul pe care îl ocupă, de nivelul de studii şi de judeţul unde lucrează.

Pe această platformă, cei care vor să-şi compare salariul trebuie să precizeze postul pe care lucrează, experienţa în domeniu, salariul net pe care îl încasează, să precizeze dacă au şi alte beneficii (bonuri de masă, telefon plătit de firmă, maşină de serviciu etc.), să-şi spună vârsta, studiile, judeţul în care lucrează, pot preciza, dacă doresc, şi numele firmei unde muncesc şi, dacă vor, pot menţiona adresa de email, pentru a primi date actualizate.


CITEȘTE ȘI: 

Cum îți distrug viața dependențele. Adicțiile de alcool, tutun, droguri, rețele sociale, jocuri de noroc și pariuri, cele mai întâlnite

Citește mai multe despre Salarii pe Libertatea.

Comentarii