De Mihai Niculescu,

„Judecătorul a decis, eu iau notă de decizia judecătorului și mă voi duce la Curtea Supremă” a declarat Traian Băsescu în emisiunea Adrianei Nedelea „La fix”.

„Am încercat să dau detalii în sala de judecată. Cred, totuși, că judecătorul nu a făcut armata, pare a nu fi înțeles relațiile dintr-o instituție de învățământ militară. Poate trebuia să analizeze mai atent realitățile vremii. Eu voi face contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție, în speranța că în complet va fi măcar un judecător care a făcut armata. Veți vedea în raportul CNSAS că nimeni nu a suferit” a mai spus fostul președinte al Româniai.

„Nu am știut că Departamentul de Informații Militare reprezintă Securitatea. Eram elev, aveam 22 de ani. Sunt oameni care nu au fost în armată, eu nu lucram în armată, eram elev-student în Institutul de Marină și am fost trecut în rezervă în ziua în care am terminat facultatea, nu am fost cadru angajat al armatei” a precizat Traian Băsescu.

Așa zisele note informative pe care le-ar fi furnizat Băsescu în perioada în care era student erau doar simple informări zilnice adresate superiorilor militari, susține fostul șef al statului.

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo
Recomandări

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo

 

„Nu erau informații relevante, le dădeam la raport dimineața, eram încheietor de companie, dădeam raport comandantului de companie în fața companiei, dar azi par niște minuni extraordinare” a precizat Băsescu.

Băsescu a mai spus că va da detalii despre activitatea sa în momentul când va fi pronunțată o decizie definitivă.

„După ce voi termina și la Înalta Curte voi discuta și dosarul. Recunosc că m-a surprins, însă deciziile judecătorilor nu le poți contesta decât pe cale legală la instanța superioară, în nici un caz nu voi face o campanie de denigrare a judecătorilor” a mai spus fostul șef al statului.

Băsescu a recunoscut că decizia de colaborator al fostei Securități îi afectează imaginea politică.

„Are, da ce să-i faci, la câte atacuri la imagine am avut în cariera politică nu mai contează”.

Informațiile despre așa zisa colaborare cu Securitatea nu au existat în vremea în care era Președintele României, iar Băsescu spune că acestea nu au apărut la acel moment pentru că dosarul său a fost verificat înainte de a prelua funcția supremă în stat.

„Eu nu știu să fi existat, habar n-am de unde au venit când au venit, de ce nu au venit la vreme, că unii spun că atunci când era șef al statului și-a scos hârtiile din dosar, dar eu am fost verificat înainte să fiu ales” a punctat Traian Băsescu.

Citeşte şi:

Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Curtea de Apel București a admis acțiunea CNSAS, dar decizia nu este definitivă

Prima reacţie a lui Traian Băsescu, după ce a fost declarat colaborator al Securităţii: „Pentru mine este o oarecare amărăciune, voi merge până la capăt!”

Adriana Nedelea LA FIX | „Pompierul atomic” care aleargă spre un nou mandat și urmăritorii săi

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente