Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu, despre eliminarea examenului de limbă română pentru elevii maghiari. „Mi se pare nepermisă iniţiativa”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Traian Băsescu, despre eliminarea examenului de limbă română pentru elevii maghiari. „Mi se pare nepermisă iniţiativa”

Traian Băsescu, despre eliminarea examenului de limbă română pentru elevii maghiari. „Mi se pare nepermisă iniţiativa”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că inițiativa prin care Partidul Civic Maghiar vrea să elimine proba de limbă română de la Evaluarea Naţională de la sfârşitul claselor a VI-a şi a VIII-a pentru elevii maghiari este „de nepermis”.

Băsescu susține că măsura ar putea afecta comunitatea maghiară.

„Mi se pare nepermisă iniţiativa şi face parte din setul de iniţiative antiromâneşti pe care UDMR le-a promovat în ultimii ani. (…) Vin cu acest proiect de lege care este absolut umilitor, dar şi dăunător minoritarilor unguri pentru că trăind în România şi neştiind limba română îşi vor găsi foarte greu locuri de muncă, se vor integra foarte greu în societate. În plus limba română este limba oficială a statului român şi orice politician este obligat să cunoască limba statului”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, joi, la Ploieşti, conform Mediafax.

Partidul Civic Maghiar are doi deputați care au fost aleși pe listele UDMR. Inițiativa acestora are ca scop modificarea Legii Educației în așa fel încât examenul de limbă română să fie eliminat pentru elevii maghiari.

„Motivul acestei iniţiative legislative este că elevii maghiarii sunt discriminaţi în comparaţie cu elevii români, având de susţinut două examene în plus, limba română scris şi oral”, a spus preşedintele PCM, Mezei Janos.

PMP acuză un „troc” între Liviu Dragnea, Kelemen Hunor şi Viktor Orban. Miza, eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, pentru elevii maghiari.


Citește și:

Casele de pariuri surprind: poți să-ți dublezi miza dacă social-democrații iau locul 1 la alegerile europarlamentare! Ce partid e favorit


 

 
 
Close
Close
Închide