De Iulian Budușan,

Ieșire spumoasă a fostului  președinte al României Traian Băsescu. Acesta a declarat că îl va suna pe Iohannis să îi facă cumpărături, având și el peste 65 de ani.

„După mine Armata trebuie să aibă două roluri: de descurajare a încălcării deciziilor luate de factorii de decizie și să ajute populația. Amintesc de pensionarii care nu au pe nimeni și nici nu pot primi vizita familiilor. Armata ar trebui să facă tot. De mâine, o să îl sun pe Iohannis să trimită Armata, să îmi plătească facturile și să îmi facă cumpărăturile. Armata trebuie să fie altceva decât Jandarmeria. Armata e prietenoasă cu populația”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

„Din păcate, președintele și cei care gestionează această criză sunt cu mult în urma ei. Această strategie cu să luăm măsuri graduale a făcut rău și a extins o epiemie care vom vedea că e prea mare. Acum o săptămână președintele mulțumea guvernului cum ține sub control epidemia. Aducerea în stradă a Armatei nu e tardivă, dar aș spune că dacă se lua măsura acum o săptămână era altceva. Dacă se luau măsuri de stat în casa toată lumea, erau efecte mai mici. Au venit 30, 40 de mii de români din Italia și Spania și nu le-a spus nimeni nimic”

Traian Băsescu

Decretarea stării de urgență națională permite autorităților din România să dispună ascultarea telefoanelor românilor, pentru a se verifica cine respectă regulile privind izolarea la domiciliu. Vorbim însă de românii care au această obligație după ce au venit din țări unde erau focare active.

„STS nu are mijloace de ascultare a telefoanelor. Prin decret s-a stabilit că acest lucru se va face prin dreptul de violare a corespondenței”, a declarat Băsescu la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că Armata se va implica pentru aplicarea măsurilor de restricţii.

Klaus Iohannis a anunţat restricţiile de circulaţie şi pe timpul zilei. Bătrânii nu mai au voie să iasă deloc. Ordonanţa militară intră în vigoare de miercuri.

Premierul Ludovic Orban şi miniştrii au primit rezultate negative la testarea pentru COVID-19. Executivul iese din izolare.

Citeşte şi:

Armata intervine pentru aplicarea restricţiilor de circulație. Persoanele în carantină și izolare vor fi monitorizate electronic

Klaus Iohannis a anunţat restricţiile de circulaţie şi pe timpul zilei. Bătrânii nu mai au voie să iasă deloc. Ordonanţa militară intră în vigoare de miercuri

Premierul Ludovic Orban şi miniştrii au primit rezultate negative la testarea pentru COVID-19. Executivul iese din izolare

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi