De Daniel Ionașcu,

UNTRR a avertizat că, dacă se vor adopta principalele modificări propuse prin proiect, atunci se va ajunge din nou la dezechilibrele grave din perioada 2015-2016.

Potrivit transportatorilor, cele mai importante modificări sunt:

  • abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare ce pot fi incluse de către asigurători în calculul tarifelor de primă (plafonate în acest moment la 25%)
  • eliminarea obligaţiei ASF de reglementare a modului de calcul al tarifelor de primă, a criteriilor de risc, a indicilor de încărcare, a coeficienţilor de majorare şi/sau corecţie ori alte instrumente de ajustare a tarifelor de primă.

”Reamintim că proiectul de modificare a legislaţiei RCA a primit aviz negativ din partea Consiliul Economic şi Social, deoarece măsurile propuse vor avea ca efect creşterea nejustificată a tarifelor la poliţele RCA”, se arată într-un comunicat al UNTRR.

Transportatorii cer desecretizarea scrisorii primite de către autoritățile române de la Comisia Europeană.

Concomitent, aceștia avertizează asupra faptului că asigurătorii au făcut un cartel în privința prețurilor, situație sancţionată de Consiliul Concurenţei cu amenzi totale în valoare de 246,74 milioane lei.

Protecționism occidental

Transportatorii sunt nemulțumiți și de o serie de propuneri din Pachetul Mobilitate, despre care spun că sunt protecționiste pentru transportatorii din Occident. Principala problemă în acest caz o constituie obligația de întoarcere în țara de origine a camioanelor goale.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre