Mergi direct la conținut »
Trecutul controversat al lui Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA, acuzat că și-a violat fiica. Sindicalist la Vamă, secretar de stat la MI și șeful de cabinet al lui Băsescu
Ştiri Libertatea > Ştiri > Trecutul controversat al lui Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA, acuzat că și-a violat fiica. Sindicalist la Vamă, secretar de stat la MI și șeful de cabinet al lui Băsescu

Trecutul controversat al lui Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA, acuzat că și-a violat fiica. Sindicalist la Vamă, secretar de stat la MI și șeful de cabinet al lui Băsescu

Bogdan Drăghici, cunoscut publicului drept președintele unei asociații care se luptă pentru drepturile taților discriminați, T.A.T.A., are un istoric de viață complicat, presărat cu scandaluri, procese, dar și cu funcții publice răsunătoare.

S-a războit fățiș cu fosta soție, un medic oftalmolog, pentru custodia fetiței lor. În primă instanță a câștigat, după ce și-a acuzat fosta parteneră de viață de răpire, dar și că ar fi bolnavă de sifilis. Până la capăt însă, copilul i-a fost încredințat mamei.

Bogdan Drăghici s-a recăsătorit tot cu un medic, femeie cu care a fost într-un lung proces de divorț, vreme de trei ani, divorț pronunțat luna trecută, pe 2 iulie. Judecătorii au decis ca mama să aibă custodie exclusivă, dar decizia nu este definitivă. Femeia le-a cerut judecătorilor un ordin de protecție pentru fetița minoră, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Sindicalist la Vamă, demnitar cu rang de secretar de stat

Primele ieșiri publice ale lui Drăghici au avut loc în anii 90, în perioada în care șeful Vămii din România era Nini Săpunaru. Pe-atunci era liderul sindicatului nereprezentativ al funcționarilor publici și era cunoscut mai degrabă pentru conferințele de presă pe care le organiza și în care aducea, de fiecare dată, în discuție corupția din vămi, dar fără a oferi vreodată o dovadă concretă.

Din rândul sindicaliștilor sonori, a devenit șef de cabinet al – pe atunci – primarului Traian Băsescu, iar de acolo a trecut în zona de conducere a Institutului Național de Administrare, ca director adjunct. Anul 2005 îl găsește în mijlocul unui scandal în care denunță sonor, dar din nou fără probe, corupția din sistem. A fost demis în 2005 de Vasile Blaga.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Detectiv particular și asociația antidiscriminarea taților

În perioada următoare, Drăghici obține atestatul de detectiv particular și reajunge în atenția opiniei publice în urma divorțului cu scandal de prima soție, Angela Popa, un medic cu dublă cetățnie, româno-moldovenească, pe care o acuză că a răpit copilul și l-a dus în Republica Moldova.

Își acuză fosta soție că e bolnavă de sifilis, câștigă în prima instanță custodia copilului, o fetiță, dar care ulterior este încredințată mamei. Procesul răsunător din 2008 reprezintă, pentru Drăghici, o veritabilă rampă de lansare pentru asociația ce avea s-o înființeze, aceea a taților discriminați: T.A.T.A

Scandaluri cu personaje mondene

După înființarea asociației TATA, Draghici a intrat în mai multe dispute publice cu personaje ale lumii mondene. Unul dintre momente s-a derulat la divorțul dintre luptătorul Tolea și Magda Ciumac. Drăghici s-a dus la tribunal și a cerut- fără legătura cu speța – înființarea în penitenciare a unor camere speciale unde deținuții să-și poată întâlni copiii. Magda Ciumac l-a acuzat atunci că vrea să fie băgat în seamă și se folosețte de notorietatea lor ca să-și facă reclama.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

Draghici a avut un scandal monstru și cu omul de afaceri Silviu Prigoană, acesta din urmă acționându-l în instanță pentru defăimare. Presedintele TATA a intervenit, după spusele lui, într-unul din numeroasele divorțuri ale cuplului și a făcut acuzații grave la adresa afaceristului.

În vara anului 2010, Monica Columbeanu adopta de la distanță, de la centrul de plasament „Jiului”, din Capitală, un băiețel , care avea pe atunci 4 ani. Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A., a cerut autorităților să verifice modalitatea prin care vedeta a reușit atât de repede să adopte copilul și a criticat dur modul în care doamna Columbeanu s-a purtat cu micuțul Alex. El a acuzat-o pe vedetă că îl tratează pe băiat ca pe un animal de companie menit s-o distreze pe fiica ei.    

Close
Închide
  Close