MENIU CAUTĂ

Trei alpiniști celebri au murit după ce au fost prinși de o avalanșă în Canada

Distribuie

Trei alpinişti de renume mondial au murit după ce au fost prinși săptămâna trecută de o avalanșă produsă în vestul Canadei. Cadavrele lor au fost găsite duminică, iar autoritățile au constatat decesul.

Alpiniştii – americanul Jess Roskelley, în vârstă de 36 de ani, şi austriecii Hansjorg Auer, în vârstă de 35 de ani, şi David Lima, în vârstă de 28 de ani – au dispărut atunci, marțea trecută, când încercau să escaladeze un pisc dificil, versantul estic al Howse Peak, din parcul naţional Banff, aflat în statul Alberta.

Vârful, cunoscut ca M16 a mai fost escaladat o singură dată înainte, fiind considerat unul dintre cele mai dificile și periculoase din lume.

Căutarea lor a fost îngreunată de noi avalanşe şi condițiile meteorologice periculoase.

Cei trei sportivi erau consideraţi „atleţi profesionişti ai muntelui şi foarte experimentaţi”, fiind unii dintre cei mai buni din generaţia lor, scrie BBC News.

„Duminică, 21 aprilie, cadavrele celor trei alpinişti au fost găsite”, au anunţat într-un comunicat reprezentanţii Parks Canada, care au prezentat condoleanţe familiilor victimelor.

Jess Roskelley deținea recordul de cel mai tânăr alpinist care a urcat pe Everest. În 2003, când avea doar 20 de ani, l-a însoțit pe tatăl său, la rândul său un alpinist celebru, în escaladarea celui mai înalt vârf din lume.

Foto: Jess Roskelley/Instagram


Citește și: Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Semnificaţia fiecărei zile din ultima săptămână din Postul Paştelui


 

Citește mai multe despre Alpiniști pe Libertatea.

Comentarii