Mergi direct la conținut »
Trei angajate de la Institutul de Psihiatrie Socola Iași îi cer managerului demisia. Gabriel Oprișanu: ”Un manager nu poate fi demis că vrea o asistentă”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trei angajate de la Institutul de Psihiatrie Socola Iași îi cer managerului demisia. Gabriel Oprișanu: ”Un manager nu poate fi demis că vrea o asistentă”

Trei angajate de la Institutul de Psihiatrie Socola Iași îi cer managerului demisia. Gabriel Oprișanu: ”Un manager nu poate fi demis că vrea o asistentă”

Trei angajate de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași îi cer demisia managerului Gabriel Oprișanu, pe care-l acuză de prejudicii aduse instituției.

De Cătălin Hopulele,

Două asistente medicale principale, Ana Mirela Popeanu și Lola Vasilica Mitrică, alături de un referent de specialitate, Iulia Ionașcu, au semnat o scrisoare deschisă, pe care vor să o trimită și către Ministerul Sănătății. În trecut, acestea au mai avut poziții publice împotriva managerului spitalului.

Cele trei angajate spun că au recurs la acest gest după scandalurile repetate din ultima vreme care planează asupra Institutului de Psihiatrie ”Socola”, care au culminat cu vizita corpului de control al Ministerului Sănătății, trimis de fostul ministru, Sorina Pintea, și de o anchetă deschisă de DNA Iași.

Procurorii anchetează felul în care s-a derulat, și, în special, motivele pentru care s-a anulat, luna trecută, un concurs pentru angajarea a aproximativ 100 de asistenți medicali.

Inclusiv fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a declarat pentru Libertatea, în timpul vizitei la Iași, la inaugurarea Clinicii Marele Ars, că raportul corpului de control va fi făcut public după finalizarea anchetei procurorilor și că a vizat, în principal, concursul respectiv.

Ce îi reproșează angajatele managerului

În textul scrisorii se vorbește, punctual, de faptul că managerul Gabriel Oprișanu ar avea în permanență o atitudine vulgară, disprețuitoare și amenințătoare față de unii pacienți și de angajații care nu îi împărtășesc punctele de vedere, și că ar fi distribuit fondurile institutului preferențial, în funcție de ”fidelitatea” angajaților: cei care îi sunt loiali lucrează în pavilioane numite ”de lux”, dotate cu aer condiționat și toate facilitățile moderne, în timp ce restul pavilioanelor au probleme inclusiv cu toaletele funcționale.

Institutul de Psihiatrie Socola de la Iași

”Ați lăsat în paragină majoritatea clădirilor aflate în patrimoniul institutului, preferând să aruncați fondurile de investiții pe dotări de lux în birourile membrilor conducerii care vă sunt susținători și vă îndeplinesc fără să gândească toate dispozițiile, indiferent dacă au sau nu suport legal. Ați folosit în scop propriu și fără drept mijloace aflate în inventarul institutului, creând astfel prejudicii materiale pe care nu le-ați acoperit până în prezent”, se precizează în scrisoare.

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează
Recomandări

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează

 

Managerul neagă acuzațiile

Contactat telefonic, managerul a negat acuzațiile, spunând că din sutele de angajați ai unității medicale, doar cele trei persoane se plâng în permanență de ceea ce se întâmplă acolo și fac tot felul de sesizări și demersuri la nivelul Ministerului Sănătății.

”90% din banii spitalului sunt pentru cheltuieli salariale în condițiile în care știți că salariile la noi sunt foarte bune. Când vezi că toți oamenii își văd de treabă… nu ai cum să îi mulțumești pe toți într-un colectiv atât de mare. Cele trei fac zeci de reclamații, asta este, ne-am obșinuit, îmi pare rău că mai sunt oamenii care cred în chestia asta. Activitatea managerială se evaluează după indicatorii de performanță ai managerului, care sunt foarte clari – financiari, de servicii medicale oferite, de personal, pe care le îndeplinim foarte bine. Un manager cu concurs nu poate fi demis că vrea o asistentă”, a declarat pentru Libertatea Gabriel Oprișanu.

Close
Închide
  Close