Mergi direct la conținut »
Trump dat în judecată pentru încălcarea libertății la exprimare după ce a blocat utilizatori pe Twitter
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trump dat în judecată pentru încălcarea libertății la exprimare după ce a blocat utilizatori pe Twitter

Trump dat în judecată pentru încălcarea libertății la exprimare după ce a blocat utilizatori pe Twitter

Un ONG care promovează libertatea de exprimare a anunțat, marți, că l-a dat în judecată pe Donald Trump pentru că a blocat mai mulți utilizatori pe contul său de Twitter, scrie Reuters.

Reprezentanții organizației au anunțat că l-au dat în judecată președintele american Donald Trump pentru blocarea utilizatorilor Twitter din contul său @realDonaldTrump, argumentând că prin această practică încalcă primul amendament al Constituției SUA.


Citește și: GALERIE FOTO| Viața după ISIS. Reconstrucția Mosulului va costa un miliard de dolari


Procesul, a fost intentat de Institutul Knight First Amendment de la Universitatea Columbia din New York și s-a alăturat altor șapte utilizatori individuali de Twitter, care afirmă că Trump a blocat o serie de conturi ale căror proprietari au răspuns la tweet-urile sale cu comentarii care l-au criticat, batjocorit sau nu au fost de acord cu președintele.

Blocarea de către Trump a acestor conturi reprezintă un efort neconstituțional de a suprima disidența, afirmă procesul.

Deoarece Trump se postează frecvent pe Twitter și face declarații politice, contul său se califică drept un forum public din care guvernul nu poate exclude oamenii pe baza opiniilor lor, se declară în plângere. Utilizatorii Twitter nu pot vedea sau răspunde la tweet-urile din conturile pe care le blochează.

Casa Albă nu a putut fi contactată pentru comentarii. Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că tweeturile Trump au fost considerate „declarații oficiale ale președintelui Statelor Unite”.


Citește și: Scandal într-un club de fițe din Capitală. Syda Ionescu, amenințat cu pistolul de un sirian


 

Close
Închide
  Close