Mergi direct la conținut »
Trump și-a anulat vizita la Forumul Economic de la Davos din cauza crizei interne din SUA
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Trump și-a anulat vizita la Forumul Economic de la Davos din cauza crizei interne din SUA

Donald Trump a anunțat, joi seară, că nu va mai participa la ediția de a nul acesta a Forumului Economic Mondial de la Davos în Elveţia, cel mai important eveniment de acest fel din decursul anului, scrie Reuters.

Președintele american a invocat pentru această decizie paralizia parţială guvernamentală din SUA, semnalând că este pregătit ca aşa-numitul „shutdown” politic să se întindă până la sfârşitul lunii ianuarie

„Din cauza intransigenţei democraţilor asupra Securităţii Frontierelor şi importanţei deosebite a Siguranţei pentru Naţiunea noastră, cu tot respectul, eu anulez deplasarea mea foarte importantă la Davos, Elveţia, pentru Forumul Economic Mondial”, a anunţat Trump într-o postare pe Twitter.

Anularea participării la Davos vine în contextul în care administraţia Trump este angajată în negocieri comerciale cu Uniunea Europeană şi China.

SUA și China au convenit asupra unei pauze de 90 de zile în implementarea tarifelor pentru a putea încheia un acord comercial, iar vicepreşedintele chinez Wang Qishan este aşteptat să participe la reuniunea din Elveţia.

Actuala paralizie parţială a instituţiilor federale americane este pe punctul de a bate recordul de 21 de zile înregistrat între sfârşitul lui 1995 şi începutul anului următor, în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton.


Citește și: Are bani de dat, are datorii la stat! Cu ce sumă uriașă figurează Smiley că e datornic, într-un document al ANAF Argeș


 

Close
Închide
  Close