Mergi direct la conținut »
Trupul neînsufleţit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus la Teatrul Bulandra Galerie foto
6imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trupul neînsufleţit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus la Teatrul Bulandra

Trupul neînsufleţit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus la Teatrul Bulandra

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit la vârsta de 90 de ani, lăsând multă durere în sufletul celor care au cunoscut-o și au lucrat alături de aceasta.

De Livia Lixandru,

Trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu va fi depus joi, 17 octombrie, la sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Capitală, după cum au anunțat reprezentanți ai teatrului. Alte detalii legate de înmormântare vor fi făcute publice, în curând.

În cei 65 de ani de carieră, Tamara Buciuceanu Botez a urcat pe nenumărate scene ale țării unde a interpretat roluri memorabile și a jucat în zeci de filme. Sunt, însă, și unele lucruri mai puțin cunoscute despre Tamara Buciuceanu.

Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani revistei Taifasuri, Tamara Buciuceanu a explicat de ce insistă să i se spună și „Botez”. Ea a vorbit despre marea sa iubire, medicul Alexandru Botez, cu care a fost căsătorită timp de 33 de ani.

A primit de la Regele Mihai I rangul de Ofiţer al Ordinului Coroana României

Familia Regală a României a transmis că „a aflat cu multă tristeţe vestea trecerii la Domnul a marii actriţe Tamara Buciuceanu, una dintre figurile emblematice ale teatrului şi filmului românesc din ultimii 70 de ani”. Tamara Buciuceanu a primit de la Regele Mihai I rangul de Ofiţer al Ordinului Coroana României.

Close
Închide
  Close