Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că premierul de la Sofia a anunţat că şi Bulgaria o va susţine pe Kovesi, Tudorache a răspuns: „O vedem într-o notă foarte pozitivă. Asta ne aşteptăm să se întâmple acum. Faptul că Franţa a dat acest semnal politic de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi sperăm să ducă la o schimbare de poziţie politică pentru statele membre care l-au susţinut pe candidatul francez în prima parte a procedurii. Ne bucură că Guvernul bulgar a decis să susţină candidatura lui Kovesi”.

Premierul bulgar, Boyko Borisov, a anunțat că o susține pe fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, pentru postul de procuror-șef european.

Informația a fost confirmată de către departamentul de comunicare al guvernului de la Sofia, informează G4media.ro, care citează btvnovinite.bg.

”Kovesi este principala favorită pentru ocuparea acestui post, în ciuda opoziției guvernului de la București. Ea a fost șefa Parchetului Anticorupție din România, iar în prezent este anchetată pentru abuz în serviciu”, mai scriu jurnaliștii bulgari.

Citeşte şi:

Bulgaria o susține pe Kovesi pentru postul de procuror-șef european

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta
GSP.RO

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta