Mergi direct la conținut »
UPDATE / Tudorel Toader explică scrisoarea către Financial Times împotriva lui Kovesi: "E trimisă în numele Guvernului"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Tudorel Toader explică scrisoarea către Financial Times împotriva lui Kovesi: "E trimisă în numele Guvernului"

UPDATE / Tudorel Toader explică scrisoarea către Financial Times împotriva lui Kovesi: „E trimisă în numele Guvernului”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare către publicația Financial Times, noaptea trecută, prin intermediul căreia explică de ce Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită șef al noului Parchet European. Ediția online a Financial Times a publicat astăzi scrisoarea lui Tudorel Toader, potrivit Digi 24.

De Dragoș Tănase,

UPDATE- ora 11.50: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că scrisoarea transmisă publicației Financial Times în care arată că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită în funcția de procuror european a fost trimisă în numele Guvernului.

„Este o scrisoare oficială, redactată și trimisă în numele Guvernului României”, a răspuns Tudorel Toader, prin intermediul unui SMS, întrebat de HotNews.ro despre scrisoarea trimisă cunoscutei publicații financiare Financial Times.

Sub titlul „Coerciţia în campania anticorupţie din România”, Tudorel Toader prezintă motivele pentru care nu crede că fosta şefă DNA este potrivită pentru postul de procuror-şef european.

„Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi la postul de procuror-şef în nou creatul Birou al Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut, de la judecători, procurori şi alte surse credibile, ea nu ar trebui numită în această funcție importanţă. Doamna Kovesi nu a fost revocată pentru că DNA ancheta politicieni corupți, ci pentru că Direcția Națională Anticorupție a încălcat legea, o spune Curtea Constituțională a României”, a scris Tudorel Toader, despre Laura Codruța Kovesi.

El a mai scris că Secţia pentru investigarea magistraţilor a preluat 1.422 de dosare, în jur de 70% dintre acestea fiind autosesizări, nu rezulttul unei plângeri sau al unei suspiciuni.

 „Strategia de investigare a doammnei Kovesi era bazată pe coerciţie. După plecarea doamnei Kovesi de la DNA, am descoperit că, timp de patru ani, cât ea a fost în funcţie, au fost deschise investigaţii împotriva a 3.420 de judecători şi procurori, aproape jumătate din numărul total. Aceste investigaţii au fost deschise, dar dosarele nu au ajuns niciodată în instanţă. Au fost folosite pentru a constrânge sistemul judiciar”, susţine ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

scrisoare tudorel toader_financial times

Scrisoarea ministrului Toader a apărut la rubrica „Letters to the Editor” , unde, de obicei, autorii scriu pe teme abordate deja de ziar, cu opinii adverse sau complementare pozițiilor ziarului.

Ea a fost publicată în ziua în care fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este aşteptată la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, unde a fost citată pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă.

Tot astăzi, Parlamentul European începe negocierile pentru numirea procurorului-șef european, într-un moment în care fosta şefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) are prima șansă pentru a obține această funcție.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Fosta șefă DNA declara, sâmbătă, că au fost prea multe coincidențe în dosarul penal pe care i l-a făcut Secția de anchetare a magistraților.

„După ce m-am întors de la Bruxelles (după audierile din Palramentul European-n.r.) am primit citație pentru 7 martie, când iar trebuie să fiu prezentă la Bruxelles. De ce nu în 6 sau în 8? Sunt prea multe coincidențe!”, a declarat Kovesi, în cadrul emisiunii „La Radio cu Andreea Esca”, de la Europa FM.

Pe 28 februarie, Financial Times a publicat un editorial elogios la adresa lui Kovesi, cu titlul „Femeia potrivită pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European”.

FOTO – EPA


Citește și… Vot amânat în Parlament pe moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. PSD anunţă că ministrul va fi evaluat în coaliţie

Dragnea, despre soarta lui Tudorel Toader în Guvern: „Lucrurile astea nu mai pot continua aşa”. Decizia, în coaliţie. după o discuţie şi cu premierul Dăncilă

Tudorel Toader și-a făcut bilanțul după doi ani de mandat: Raportul se desfășoară pe 85 de pagini


Close
Închide
  Close