PNL o amenință pe Lia Olguța Vasilescu cu moțiune simplă, dacă nu renunță la plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului

18 mai 2017 15:07 De: ,

PNL o amenință pe Lia Olguța Vasilescu, ministrul muncii, cu moțiune simplă, dacă nu renunță la plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului. Liderul interimar al PNL a declarat, joi, că solicită Guvernului ca până la sfârşitul săptămânii, să renunţe la intenţia de plafonare a indemnizaţiei, soluţia stimulativă pentru creşterea natalităţii în România fiind ca indemnizaţia să reprezinte 85% din veniturile salariale pe ultimele 12 luni.

Raluca Turcan a susţinut că poziţia în privinţa indemnizaţiei pentru mame duce la ideea că Guvernul urmăreşte răzbunarea pe anumite categorii profesionale şi sociale.

„Abordarea pe care PSD o are, prin persoana ministrului Muncii, este una care te face să te gândeşti că deja Guvernul urmăreşte răzbunarea pe anumite categorii profesionale şi sociale care le-au fost potrivnice, pentru că vorbim despre categorii sociale care câştigă bine, care contribuie prin taxe şi impozite la bugetul statului, care consumă în România şi care, din nefericire, sunt lovite în fiecare zi de către actualul Guvern”, a precizat Turcan.

Liderul interimar al PNL a afirmat că solicitarea pe care o adresează Guvernului este ca, până la sfârşitul săptămânii, să renunţe la intenţia de plafonare a indemnizaţiei pentru mame.

Citește și: EXCLUSIV/ Cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din România. Un avocat din București primește 159.000 de lei, lunar, de la stat

”Soluţia stimulativă pentru creşterea natalităţii în România este ca indemnizaţia să reprezinte 85% din veniturile salariale pe ultimele 12 luni. În caz contrar, PNL va analiza depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Muncii”, a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, săptămâna trecută, la începutul ședinței de Guvern, că analizează și urmează să propună Guvernului introducerea plafonului la indemnizația pentru creșterea copilului, „undeva între 5.000 și 10.000 lei”. Vasilescu a menționat că devine o practică ca angajatorii să plătească salarii mai mari în ultimele luni de sarcină, astfel încât cuantumul indemnizației să crească.

Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului muncii să facă rapid o analiză pe această temă. ”Mi-aș dori ca această analiză pe care o faceți să o facem destul de repede, astfel încât, pe de o parte, să luăm o decizie, dacă e de luat o decizie în acest sens, dar să fim și noi și românii informați despre anumite decizii pe care putem să le luăm”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro