Mergi direct la conținut »
UE impune taxe vamale pe motocicletele Harley Davidson, whisky-ul Jack Daniel's și mașinile de spălat Whirlpool
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > UE impune taxe vamale pe motocicletele Harley Davidson, whisky-ul Jack Daniel's și mașinile de spălat Whirlpool

UE impune taxe vamale pe motocicletele Harley Davidson, whisky-ul Jack Daniel’s și mașinile de spălat Whirlpool

UE impune taxa pe Harley Davidson. Uniunea Europeană a anunțat introducerea unor tarife vamale pe o serie de importuri din SUA, precum whisky, motociclete și suc de portocale, ca răspuns la tarifele deja anunțate anteior de către președintele american Donald Trump.

De Daniel Ionașcu,

Aceste taxe vamale se ridică la 25%. Alte tarife vamale de 50% au fost introduse pe mașini de spălat, încălțăminte și anumite tipuri de îmbrăcăminte.

În total, au fost impuse tarife pentru bunuri în valoare totală de 2,8 miliarde de dolari. Noile tarife vor intra în vigoare vineri.

Principalele produse afectate vor fi motocicletele Harley Davidson, un simbol american, dar și whisky-ul Jack Daniels și mașinile de spălat Whirlpool.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat că taxele impuse de SUA asupra UE sunt „împotriva logicii şi istoriei” și că UE va avea un răspuns clar și măsurat.

Aceste tarife au venit ca urmare a tarifelor impuse de către Trump pentru importul de oțel și aluminiu. Este vorba de tarife de 25% pentru oțelul importat și de 10% pentru aluminiu, acestea intrând în vigoare de la 1 iunie.

Sunt vizate, pe lângă Uniunea Europeană, importurile din Canada, Mexic, Japonia și China.

Jocul tarifelor ne scumpește produsele

Ulterior, Trump a adăugat tarife pe bunuri în valoare de 50 de miliarde de dolari importate din China, în special în domeniul tehnologiei.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

China a retaliat, astfel că Trump a anunțat o nouă rundă de tarife, pentru importuri în valoare de 200 de miliarde de dolari. Mai mult, a promis tarife pentru alte 200 de miliarde dacă chinezii răspund cu propriile măsuri de retorsiune.

De altfel, Iulian Stanciu – șeful Emag – estima în urmă cu câteva zile că prețul mai multor produse ar putea crește în urma tarifelor anunțate de Trump și a divergențelor avute de acesta cu China.

În paralel, India a crescut taxele pentru 29 de produse importate din SUA drept răspuns la măsurile lui Trump.

Noile taxe ale Indiei vor intra în vigoare în data de 4 august şi vor afecta importurile de migdale, nuci şi năut.

Close
Închide
  Close