MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 13:42 , de Cristina Sterian

Un afacerist chinez stabilit în județul Buzău a prejudiciat statul român cu peste cinci milioane de lei

Distribuie

Un om de afaceri chinez, stabilit în județul Buzău, a dat o lovitură grea statului român, prejudiciind bugetul național, prin afacerile sale ilegale, cu peste 5, 2 milioane de lei. Potrivit Poliției Buzău, chinezul a pus pe picioare în județul Buzău o afacere în domeniul construcțiilor, iar în doar câțiva ani și-a umplut conturile cu bani, obținuți prin mijloace necinstite.

Bărbatul de 47 de ani, un afacerist chinez, este administrator al unei societăți comerciale din zona Pârscov, județul Buzău, care are ca principal obiect de activitate lucrări de construcții. Timp de aproape doi ani, în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2011, el nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile venituri impozabile realizate de peste 150.000 de lei şi totodată ar fi înregistrat cheltuieli de achiziţii şi prestări de servicii care nu ar fi avut loc în realitate.

De asemenea, în baza unor operaţiuni comerciale nereale, a transferat peste 15.000.000 de lei către alte firme, din China și Singapore. Afaceristul chinez a produs astfel statului român un prejudiciu de circa 5.200 000 de lei.

'Acesta, în calitate de administrator a unei societăți comerciale ce are ca principal obiect de activitate lucrări de construcții, este bănuit că în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2011, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile venituri impozabile realizate de peste 150.000 de lei şi totodată ar fi procedat la înregistrarea unor cheltuieli de achiziţii şi prestări de servicii care nu ar fi avut loc în realitate.Tot în aceeaşi perioadă, în baza unor operaţiuni comerciale nereale, cel în cauză ar fi transferat peste 15.000.000 de lei către alte firme, din spaţiul asiatic.', precizează IPJ Buzău.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 5.189.000 de lei. Chinezul este cercetat acum pentru evaziune fiscală și spălare de bani, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

Citește și: Centrul de informare turistică de pe strada Lipscani, la un pas de a fi închis. Centrul ajută, anual, peste 12.000 de turiști

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 11 decembrie 2018
Loading...
Comentarii